Maarten Teunissen, Piet Claessens, John Franssen en Jeroen van Lier (v.l.n.r.) aan het werk op het parcours van Het Piëlrundje.
Maarten Teunissen, Piet Claessens, John Franssen en Jeroen van Lier (v.l.n.r.) aan het werk op het parcours van Het Piëlrundje. Eigen foto

Nieuwe singletracks voor 25-jarige Tourclub Ysselsteyn

Sport

Tourclub Ysselsteyn bestaat dit jaar een kwart eeuw. De coronacrisis voorkomt dat nu uitgebreid wordt stilgestaan bij het zilveren jubileum. Dat gebeurt volgend jaar. Wel bezorgt de club zichzelf alvast een alleraardigst presentje met uitbreiding en verfraaiing van het Piëlreundje, een parcours voor mountainbikers dat eigenhandig door de leden is aangelegd en wordt uitgebreid. En, zeker zo belangrijk, wordt onderhouden. Bijzonder is dat de club niet alleen wortels heeft in Ysselsteyn, maar ook in Oirlo.

Bij een jubileum horen natuurlijk ook jubilarissen. Dat zijn Dea en Martin Arts, Henk van Ass, Thijs van Asten, Leo van Dijck, Bert Janssen, Jos Jaspers, Hans Philipsen, Henk Stevens, Eric Willemse, Leo de Wit en Mart de Wit, die allen 25 jaar lid zijn. Meer informatie tourclubysselsteyn.nl.

Vandaag in Peel en Maas een portret van de vereniging. 

Uit de krant