Esports Day is één van de activiteiten in de Nationale Sportweek in de gemeente Venray.
Esports Day is één van de activiteiten in de Nationale Sportweek in de gemeente Venray. Persfoto

Eerste Esports Day in Venray

Sport

Op vrijdag 27 september is het Esports Day in Venray. Op deze dag organiseert Venray Beweegt in samenwerking met DutchGameMasters het eerste Venrays scholenkampioenschap en Open Venrays kampioenschap Esports in het centrum van Venray. Esports Day is één van de activiteiten in de Nationale Sportweek (20 t/m 29 september) om inwoners van de gemeente te stimuleren om een actieve(re) en gezonde(re) leefstijl aan te nemen.

Esports kan een bijdrage leveren aan een actievere leefstijl van de nieuwe generatie. Dat klinkt in eerste instantie tegenstrijdig. Esports of gamen wordt vooral geassocieerd met uren stilzitten en juist gezien als één van de oorzaken waarom jongeren minder bewegen en steeds zwaarder worden. De nieuwe Esports-games daarentegen stimuleren jongeren om juist te gaan bewegen: het is een combinatie van gamen en fysiek bezig zijn. Esports past bovendien in de leef- en belevingswereld van jongeren. Liefst 65% van de Nederlanders tussen 11 en 45 jaar is in contact geweest met Esports, zo blijkt uit onderzoek van Nielsen Sport. De ontwikkeling van Esports gaat razendsnel. Bewegen en gamen in een andere wereld, dat is het gamen van de toekomst.

In de ochtend van vrijdag 27 september gaan leerlingen van groepen 7 en 8 van Venrayse basisscholen onderling de strijd aan welke school de Esports-games wint en zich Venrays kampioen mag noemen. Om 16.00 uur start het Open Venrays kampioenschap, dat duurt tot 19.00 uur. Meedoen aan dit kampioenschap? Geef je dan op via info@venraybeweegt.nl. En neem het op tegen enkele bekende Venraynaren. Wie dit zijn? Houd hiervoor de socialmediakanalen van Venray Beweegt in de gaten. De kampioenschappen vinden plaats in het voormalige AH-pand en op het Schouwburgplein.

Uit de krant