Mike Teunissen fietst vrijdag tijdens de BinckBank Tour een thuiswedstrijd in Venray.
Mike Teunissen fietst vrijdag tijdens de BinckBank Tour een thuiswedstrijd in Venray. Foto: Bram Berkien / Team Jumbo Visma

Spandoeken Mike Teunissen in gele trui ontvreemd

Sport

Is het een collector's item? Toeval? Of is er sprake van vandalisme? Feit is wel dat de voorbije dagen op meerdere plaatsen in Venray de spandoeken van de BinckBank Tour met daarop de afbeelding van de Ysselsteynse wielrenner Mike Teunissen in de gele trui van de Tour de France zijn ontvreemd.

"We hangen al drie jaar de spandoeken op vaak dezelfde locaties op", vertelt Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray. "Dat is altijd goed gegaan. Maar dit jaar zien we dat verschillende spandoeken met de afbeelding van Mike zijn verdwenen. De doeken met de afbeelding van Wout Poels en de sprinters hangen nog, maar die van Mike in de gele trui zijn op veel locaties weg. Dat kan geen toeval zijn."

Ambaum roept degenen die de spandoeken hebben ontvreemd op om vrijdag, als de BinckBank Tour finisht in Venray, voor een 'tijdelijke terugkeer' van de doeken langs de lokale omloop door Leunen, Castenray, Oirlo, Oostrum en Venray te zorgen. "Zou mooi zijn als ze voor één dag spijt hebben van hun actie." 

Uit de krant