Diego Hanen won in Overloon het dagklassement bij het NK junior quads.
Diego Hanen won in Overloon het dagklassement bij het NK junior quads. Foto: Maycel de Bruijn

Motorcrossers in de prijzen

Sport

In het afgelopen weekend behaalden de regionale motorcrossers twee zeges en één podiumplaats. De podiumplaats was voor Tommy de Bruijn (Overloon). Op zijn thuiscircuit wist De Bruijn zaterdag de eerste manche te winnen in de vrije klasse. Na de tweede plaats in de tweede manche eindigde hij ook als tweede in het dagklassement.

De zeges waren voor Maik Hubers (Venray) en Diego Hanen (Venray). Hubers was op het circuit in Overloon de sterkste bij de MX open nationalen en Hanen wist tijdens het ONK sidecars en quads de dagzege te behalen bij het NK junior quads. Bij het ONK quads masters pakte Ricardo Phoelich (Maashees) de vierde plaats. Phoelich eindigde in de manches twee keer als tweede, maar kreeg een straf vanwege het produceren van te veel geluid. De vijfde en zesde plaats in deze klasse waren voor Johan Gommans (Oirlo) en Job Smits (Ysselsteyn).

Tijdens het EK (IMBA) voor dames in het Engelse Lower Drayton kwamen Britt Jans-Beken (Wanssum) en Amber Simons in actie. Jans-Beken behaalde bij deze wedstrijd het podium met een derde plaats. Simons eindigde net achter haar met een vierde plaats.

Donderdag meer informatie en alle uitslagen in nieuwsblad Peel en Maas.

Foto beneden: Johan Gommans behaalde de vijfde plaats tijdens het ONK quads masters. Foto: Maycel de Bruijn.

Uit de krant