Amber Simons (Well) won in Horst de damesklasse.
Amber Simons (Well) won in Horst de damesklasse. Foto: Maycel de Bruijn

Zege voor Amber Simons

Sport

De regionale motorcrossers moesten het afgelopen weekend vol aan het werk. Sommigen hadden dit weekend een dubbel programma. Het weekend begon met een wedstrijd voor de jeugd om de BeNeDu-cup in Horst, met toevoeging van enkele nationale klassen, die streden om de NK-punten.

Amber Simons (Well) wist hier de overwinning te behalen in de damesklasse. Zij troefde Britt Jans-Beken (Wanssum) af, die als tweede naar het podium mocht. Kimberly van der Aa (Leunen) wist de vijfde plaats te behalen. In Geldermalsen vond een ronde van het ONK quads masters plaats. Joe Maessen (Ysselsteyn, foto beneden) leverde hier een mooi gevecht met Mike van Grinsven (Heesch), maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. Ricardo Phoelich (Maashees) maakte in deze klasse het podium compleet. Diego Hanen (Venray) reed hier zijn tweede wedstrijd van het weekend en hij wist met een tweede plaats opnieuw het podium te behalen in de klasse NK junior quads.

Stan Pijpers (Wanssum), Sem Pelzer (Venray), Nick van Loon (Meerlo), Sidney van der Aa (Leunen), Kevin Simons (Well), Bart Pijpers (Wanssum) en Dave Thielen (Veulen) wisten allemaal een klassering bij de beste tien te behalen.

Donderdag in Peel en Maas alle uitslagen. 

Foto: Maycel de Bruijn. 

Uit de krant