Samen genieten tijdens de  tweede X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray.
Samen genieten tijdens de tweede X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Foto: Francina Kedong

'X-triathlon Venray fantastische dag'

Sport Fotoalbums

Zondag 19 mei 2019 was de tweede X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Vijftig sporters met een beperking, de jongste was acht jaar en de oudste 77 jaar, gingen samen met hun buddy de uitdaging aan. Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord- en Midden-Limburg kijken terug op een geslaagd evenement.

Vol enthousiasme staan de deelnemers aan het recreantenparcours te wachten om het water in te gaan, als Anne Thielen (wethouder gemeente Venray) en Arno van Bommel (regiomanager MEE) de X-triathlon openen in Laco Sportcentrum.

MEE en Iedereen Kan Sporten kijken terug op een geslaagde dag. Projectleider X-triathlon Eric Brueren: "Net als vorig jaar was het ook nu weer een fantastische dag. Met dit jaar ook veel jonge deelnemers. Iedereen deed mee. Met welke beperking dan ook. Dat is ook wat dit evenement uniek maakt. De X-triathlon is zo aangepast dat iedereen mee kan doen. Ondanks hun beperking die eindstreep halen. Mensen dát geweldige gevoel geven, daar doen we het voor!"

Donderdag in Peel en Maas een verslag. 


 

Afbeelding
Afbeelding
De winnaars van het wedstrijdparcours: 1 René Peeters, 2 Marloes Vos en 3 Omar Daboui

Uit de krant