Venray maakt zich op voor de tweede X-triathlon voor mensen met een beperking.
Venray maakt zich op voor de tweede X-triathlon voor mensen met een beperking. Archieffoto

X-triathlon 19 mei in Venray

Sport

Op zondag 19 mei houden Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord- en Midden-Limburg voor de tweede keer de X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Net als bij een gewone triathlon bestaat de wedstrijd uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Maar dan aangepast. Zodat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Ruim zestig sporters met een beperking gaan de uitdaging aan.

Wethouder Anne Thielen van gemeente Venray opent de X-triathlon om 12.15 uur bij het zwembad in Laco Sportcentrum. Daarmee start het parcours voor recreanten. De recreanten doen, vaak samen met een buddy, in kleine groepjes mee. Bij de recreanten gaat het om het meedoen, de ervaring. Niet om de snelste tijd. Zij finishen uiterlijk om 15.00 uur op de atletiekbaan van Sportpark De Wieën. Om 14.30 uur start het wedstrijdparcours (mini triathlon) met zwemmen in Laco Sportcentrum. De finish is op de atletiekbaan met rond 15.45 uur de prijsuitreiking.

Beleef de X-triathlon mee langs de route. Op verschillende plaatsen langs de route is muziek. Parkeren kan bij sportpark De Wieën. Van daaruit is de route te voet bereikbaar. Ook is het mogelijk met een (gratis) pendelbusje mee te liften. Bekijk het programma en de route op www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon

De eerste editie van de X-triathlon in 2018 was volgens de organisatie 'een groot succes'. Ruim vijftig deelnemers deden vol enthousiasme mee. Ieder op zijn/haar eigen tempo. Voor de één leuke sportieve dag. Voor de ander een overwinning op zichzelf. De X-triathlon won in 2018 de Breedtesportprijs Venray.

Uit de krant