Myrthe Moorrees uit Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Moorrees scoort voor FC Twente

De voetbalsters van FC Twente wonnen vrijdagavond in de eredivisie, mede door een laat doelpunt van Myrthe Moorrees (23) uit Venray, met 1-3 van Excelsior Barendrecht.

De ploeg van Moorrees had in de eerste helft het betere van spel, maar verzuimde de score te openen. Op slag van rust deed de thuisploeg dit wel via Eline Koster, waardoor de Enschedese dames met een achterstand gingen rusten. In de tweede helft stelde FC Twente orde op zaken via een treffer van Jassina Blom en doelpunten van Myrthe Moorrees, die in de 86ste minuut scoorde uit een vrije trap, en Renate Jansen: 1-3. FC Twente staat momenteel derde op de ranglijst, met elf punten uit zeven duels.  PSV en Ajax delen de koppositie, met twaalf punten uit respectievelijk vijf en zes wedstrijden. Moorrees hoopt met de Tukkers de landstitel te winnen.