Korfbalsters gaan de zaal in

  Sport

Voor de korfbalsters in de gemeente Venray staan komend weekeinde de laatste wedstrijden in het eerste deel van de veldcompetitie op het programma. Na enkele weken voorbereiding beginnen de teams vervolgens aan de zaalcompetitie.


Op het veld wordt met wisselend succes gepresteerd door de ploegen uit de gemeente Venray. In de topklasse strijdt De Peelkorf nadrukkelijk om lijfsbehoud. De Ysselsteynse korfbalsters staat voorlaatste met twee punten uit vijf duels. Stormvogels staat laatste met nul punten. Zaak is om in het tweede deel van de veldcompetitie in het voorjaar van 2019 minstens een ploeg onder zich te houden. Komend weekend is De Peelkorf vrij. Oranje Wit is in de hoofdklasse nog volop verwikkeld in de titelstrijd. De Leunse korfbalsters staan tweede met elf punten uit zeven duels. Het verschil met koploper Rooi is slechts twee punten. Met nog zeven duels voor de boeg heeft Oranje Wit de titelkansen in eigen handen. Zondag besluit de veldcompetitie in 2018 met een thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Odio. SVOC'01 is de trotse koploper in de overgangsklasse B. De tricolores hebben twaalf punten uit zeven duels, twee meer dan DAW Schaijk en BMC die samen de tweede plaats delen. Zondag speelt SVOC'01 thuis tegen laagvlieger VIOS, een prima gelegenheid om de eerste helft als koploper af te sluiten en als favoriet het tweede deel van de veldcompetitie in te gaan. Minder goed vergaat het de korfbalsters van Merselo. In de eerste klasse C staat Merselo laatste na zes duels. Het team heeft nog geen enkel punt en zal alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te voorkomen. Merselo sluit zondag af met een thuiswedstrijd tegen nummer drie, Flash.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten