Oostrum ging thuis met grote cijfers onderuit tegen EWC'46: 0-6.  Foto: Jolijn van Goch.
Oostrum ging thuis met grote cijfers onderuit tegen EWC'46: 0-6. Foto: Jolijn van Goch.

Voetbal in regio Venray

SSS'18 wint vlak voor tijd

Het met enkele invallers aantredende SSS'18 won zondag de uitwedstrijd tegen Helvoirt met 0-1 in de tweede klasse H. De winnende treffer viel in de 86e minuut. Koen Verlinden draaide zich, net buiten de zestien, knap vrij en verschalkte de keeper met een stuiterbal: 0-1. Voor rust verzuimden de Overloners op voorsprong te komen. Verlinden trof de paal en ook Koen Voesten kreeg een goede kans. Na de pauze ging het duel meer gelijk op. SSS'18 heeft nog kans op de derde periode.

Volharding nog niet veilig

Volharding deed door de 2-3 thuisnederlaag tegen BVV slechte zaken onder in de tweede klasse H. De Vierlingsbekers waren voor rust veel sterker, maar misten ook veel kansen. Na de 1-0 van Tim Brouwer kwamen de bezoekers langszij: 1-1. Vlak na rust nam BVV de leiding: 1-2. Tim Brouwer scoorde de 2-2 gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kreeg een BVV-speler rood vanwege natrappen. Met tien wisten de Bosschenaren in de 86e minuut toch nog de 2-3 winst weg te kapen.

Ysselsteyn gelijk tegen kampioen

Ysselsteyn speelde thuis met 1-1 gelijk tegen kampioen Mierlo-Hout in de derde klasse C. Ondanks de vele invallers speelde Ysselsteyn een sterke eerste helft. In de 13e minuut kreeg Ysselsteyn een penalty na een overtreding op Boy Geerets. Martijn Janssen schoot in twee instantie raak vanaf de stip: 1-0. De thuisploeg verzuimde voor rust verder afstand te nemen. Na de pauze kwam Mierlo-Hout meer opzetten. Ysselsteyn hield lang stand maar in de 89e minuut viel toch de 1-1.

Flinke klap voor Oostrum

Oostrum leed thuis een royale 0-6 nederlaag tegen EWC'46 in de vierde klasse E. Melderslo greep het kampioenschap en Oostrum krijgt nog een promotiekans via de nacompetitie. Nadat Kenny Lommen een goede kopkans miste, kwam EWC'46 vlak voor rust door twee treffers van Koen Stevens op 0-2. Net na de pauze leidde een misverstand in de defensie de 0-3 in en was het duel gespeeld. EWC'46 scoorde even later de 0-4 en in de slotfase liepen de bezoekers uit naar een 0-6 zege.

Leunen moet nacompetitie spelen

Leunen ging op bezoek bij Belfeldia met 3-1 onderuit in de vierde klasse E. Hekkensluiter Resia is gedegradeerd en Leunen, dat voorlaatste staat, moet via de nacompetitie proberen klassenbehoud veilig te stellen. Belfeldia nam na twintig minuten de leiding: 1-0. Na ruim een uur zorgde de zojuist ingevallen jeugdspeler Wouter Lenssen voor de 1-1. Twee minuten later leidde Belfeldia weer: 2-1. Er kwamen kansen over en weer. Vijf minuten voor tijd liep de thuisploeg uit naar 3-1.

Michal Kolodziejski op schot

SV United won in Oirlo de derby tegen SVOC'01 met 0-5 in de vijfde klasse E. SVOC-doelman Mikey Ellery viel al na twaalf minuten uit, vlak voordat Michal Kolodziejski de 0-1 scoorde. Veldspeler Roy Kersten ging in het doel staan. Uit een dubieuze penalty, benut door Kolodziejski, viel even later de 0-2. Na een halfuur voltooide de Poolse aanvaller zijn hattrick: 0-3. Daarna werd er lange tijd niet gescoord. In de slotminuten brachten Kolodziejski en Bram van de Ven de stand op 0-5.

BVV'27 wint eenvoudig

BVV'27, dat kampte met veel geblesseerden, had thuis weinig problemen (5-1) met hekkensluiter

Kronenberg in de vijfde klasse E. Met een kopbal opende Roel Verkoijen na vijf minuten de score: 1-0. Uit een vrije trap bracht Jimmy Lucassen de stand op 2-0. Net voor rust tikte Egzon Grguri de 3-0 binnen. Vlak na de pauze scoorde Kronenberg de eretreffer: 3-1. BVV'27 kwam via Willem Karman op 4-1. Vlak voor tijd bepaalde Joey Gelden de eindstand op 5-1.

Holthees wint met negen man

Holthees eindigde de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Sambeek met negen spelers in de vijfde klasse E. In het slotkwartier kregen Roy Coppus en Ser van Es beiden hun tweede gele kaart. Sambeek kwam na twintig minuten op een 1-0 voorsprong. Holthees-keeper Marco Rijnen stopte na een uur een penalty. In de 75e minuut scoorde Roy Coppus met een uithaal de 1-1. Twee minuten later kopte Niels Ingenpas uit een hoekschop de winnende treffer binnen: 1-2.

Merselo gelijk tegen HRC'27

Merselo speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen HRC'27 in de vijfde klasse E. Na tien minuten namen de bezoekers de leiding: 0-1. Drie minuten later bracht topschutter Tim Philipsen de stand in evenwicht: 1-1. Vlak voor rust was Tim Philipsen, uit een voorzet van Nils Jakobs, wederom trefzeker: 2-1. Nils Jakobs miste even later een goede kans op de 3-1. In de 52e minuut profiteerde HRC'27 van balverlies bij Merselo en uit een afstandschot werd het 2-2.

Jur Janssen op schot voor Sporting

Sporting ST won de thuiswedstrijd tegen het zwakke RKDSO dikverdiend met 4-0 in de vijfde klasse E. Vanaf de aftrap brak Sporting-aanvaller Jur Janssen de scoren open: 1-0. In de 13e minuut scoorde Janssen ook de 2-0. Na de pauze kreeg Sporting ST een penalty na een overtreding op Marco Cornelissen. Captain Tim van Rijswick scoorde vanaf de stip de 3-0. Een kwartier voor tijd bracht Jur Janssen met zijn derde doelpunt de eindstand op 4-0.