Oostrum zegevierde zondag in de derby in en tegen Leunen: 2-4. Foto: Simone Swinkels.

Voetbal in regio Venray

Sport

Venray pakt zege bij ZSV

Venray behaalde zondagmiddag een verdiende 0-3 uitzege op ZSV in de eerste klasse D. Na een halfuur opende Dimitris Touratzidis de score: 0-1. Venray had in Zeilberg het beste van het spel. In de tweede helft kwam ZSV in het begin sterk opzetten maar Venray hield stand en keeper Dirk van Enckevort verrichtte een goede redding. In de 70e minuut scoorde Armend Shala via een van richting veranderd schot de 0-2. In de slotminuut kopte Dimitris Touratzidis nog de 0-3 binnen.

Twee treffers van Koen Verlinden

SSS'18 won de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter TGG met 2-0 in de tweede klasse H. Na een goede aanval gaf de opgekomen Wout Janssen de voorzet waaruit Koen Verlinden na ruim een halfuur de score opende: 1-0. De Overloners hadden al voor rust verder afstand moeten nemen. Vlak na de pauze miste TGG een goede kans op de 1-1. Even later scoorde Koen Verlinden met een schitterend afstandschot de 2-0. Vanaf dertig meter vloog de bal via de onderkant lat in het doel.

Late gelijkmaker Volharding

Volharding speelde in Waalwijk op bezoek bij WSC met 1-1 gelijk in de tweede klasse H. Na zes minuten nam de thuisploeg de leiding uit een corner. Van buiten de zestien schoot de WSC-aanvoerder raakt met een zondagschot: 1-0. Volharding had het lastig in de eerste helft. Dat veranderde na de pauze. Nadat Jeroen Schepens op de paal kopte viel in de 87e minuut de gelijkmaker. Uit een voorzet van Rick Tissen tikte Nino Janssen de bal onder de keeper door: 1-1.

Ysselsteyn onderuit bij HBSV

Ysselsteyn verloor de uitwedstrijd tegen runner-up HBSV met 3-1 in de derde klasse C. Beide ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder, maar de Hout-Blericknaren sprongen beter met de kansen om. In de 28e minuut viel de openingstreffer. Twee minuten later keek Ysselsteyn tegen een 2-0 achterstand aan. Halverwege de tweede helft scoorde Bas Coopmans de 2-1. Ysselsteyn maakte jacht op de 2-2, maar toen aan de overkant de 3-1 viel was de wedstrijd gespeeld.

Oostrum wint derby van Leunen

Oostrum won de derby in en tegen Leunen met 2-4 in de vierde klasse E. Via een kopbal van Mateusz Arcimowicz nam Leunen de leiding: 1-0. Door een mooie knal van Hans Custers stond het snel weer gelijk: 1-1. Leunen bood voor rust goede tegenstand. Vlak na de pauze kopte Ruben Nohlmans raak: 1-2. Chris Wilschut bracht de stand op 1-3, maar vanaf de aftrap kwam Leunen terug via Mateusz Arcimowicz tot 2-3. In de extra tijd benutte Marwin Hermans een penalty: 2-4.

SV United en Merselo delen

De derby tussen SV United en Merselo eindigde in een 3-3 remise in de vijfde klasse E. De thuisploeg nam de leiding via Stef Kersten: 1-0. Tim Philipsen bracht de stand in evenwicht en op slag van rust scoorde Glenn Gielens met een mooie lob de 1-2. Net na de pauze trok Indy Phillips de stand gelijk: 2-2. Uit een vrije trap zette Camiel Kroonen Merselo weer op voorsprong: 2-3. Vlak voor tijd kreeg SV United een penalty na een handsbal. Michal Kolodziejski scoorde vanaf de stip: 3-3.

SVOC'01 bedwingt America

Laagvlieger SVOC'01 speelde thuis knap met 2-2 gelijk tegen titelkandidaat America in de vijfde klasse E. De tricolores hadden de beste kansen. Na een snel uitgevoerde counter scoorde Rob Houwen na zes minuten de 1-0. Vlak voor de thee kwam America op gelijke hoogte: 1-1. Halverwege de tweede helft namen de bezoekers de leiding uit een vrije trap: 1-2. Enkele minuten later stond het weer gelijk. Op aangeven van Danny Houwen bracht Sid Peeters de stand op 2-2.

Holthees verliest royaal

Holthees leed op bezoek bij RKDSO in Lomm een royale 4-0 nederlaag in de vijfde klasse E. De thuisploeg sprong heel efficiënt met de kansen om. Na tien minuten viel de openingstreffer: 1-0. Vlak voor rust keek Holthees tegen een 2-0 achterstand aan. Direct na de pauze viel de 3-0. Holthees kon vanuit balbezit weinig gevaar stichten. RKDSO gaf een lesje in effectiviteit en liep uit naar 4-0. In het laatste halfuur werd niet meer gescoord.

BVV'27 wint bij SVS

BVV'27 won de uitwedstrijd bij SVS in Stevensbeek verdiend met 0-2 in de vijfde klasse E. De Blitterswijckers namen het initiatief maar slaagden er niet in het overwicht in doelpunten uit te drukken. Na de doelpuntloze eerste helft nam BVV'27 in de 60e minuut toch de leiding door een treffer van Yilmaz Durgun: 0-1. De thuisploeg kon nauwelijks gevaar stichten. Drie minuten voor tijd scoorde Joey Gelden uit een vrije trap van Egzon Grguri de 0-2.

Sporting kan niet stunten

Sporting ST kon niet voor een stunt zorgen (3-0 verlies) op bezoek bij koploper Montagnards in de vijfde klasse E. De thuisclub uit Bergen nam na twaalf minuten de leiding: 1-0. Daarna wist Sporting ST lange tijd stand te houden en keeper Bram Willems verrichtte enkele goede reddingen. Toen in de 73e minuut de 2-0 viel was het duel gespeeld. Sporting ST kon aanvallend weinig uitrichten. Vlak voor tijd verscheen de 3-0 eindstand op het scorebord.