Skeletonner Bram Zeegers in actie.
Skeletonner Bram Zeegers in actie.

Bram Zeegers naar Canada

Sport

Skeletonner Bram Zeegers uit Venray is afgelopen zaterdag op het vliegtuig gestapt naar Canada voor een vier weken durende trainingsstage in Calgary en Whistler. Hiermee is het tweede seizoen voor de 19-jarige Venrayse atleet begonnen.

Op 17 en 18 november treedt de jonge atleet in Winterberg aan voor twee Europacup-wedstrijden en sluit dan aan bij het Roemeense skeletonteam. Tot eind januari gaan zij samen trainen en wedstrijden sleeën op diverse banen in Europa (Winterberg, Altenberg, Konigssee, Igls, La Plagne, St. Moritz). De samenwerking is voor Zeegers niet alleen kostenbesparend, maar ook zeer leerzaam omdat hij dan gebruik kan maken van een goede Roemeense coach en de spirit van een team. In Nederland is geen team en geen coach voor de heren skeletonners.

De afgelopen maanden heeft Zeegers onder begeleiding van Knooppunt Venray en gebruikmakend van de jeu-de-boulesbaan in Venray hard getraind om de komende maanden zijn starttijden op het ijs te kunnen verbeteren. De baan in Whistler is de snelste baan ter wereld en vormt een echte uitdaging voor Zeegers die nog geheel onervaren is op de banen buiten Europa. Op deze 1450 meter lange baan kunnen snelheden van 150 km/uur behaald worden. Om het seizoen eind januari met het WK te kunnen beëindigen, is Zeegers nog op zoek naar sponsoren. Doneren kan via de website www.talentboek.nl sport bobslee-skeleton. Tevens kan men zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief van de Venrayse atleet.

Uit de krant