Oostrum verloor zondag met 2-4 van Kwiek Venlo. Foto Lotte Kamphuis.
Oostrum verloor zondag met 2-4 van Kwiek Venlo. Foto Lotte Kamphuis. Foto: Ron Koenen

Voetbal in regio Venray

Venray gelijk tegen Deurne

De derby Deurne-Venray eindigde in een 2-2 gelijkspel in de eerste klasse D. Venray begon goed en nam na achttien minuten de leiding via Armend Shala: 0-1. Nog voor rust scoorde Dimitris Touratzidis de 0-2. Na de pauze ging het al snel mis bij de Venraynaren. Binnen een paar minuten kwam Deurne op gelijke hoogte: 2-2. De thuisploeg miste daarna nog een strafschop. In de slotfase had Venray alsnog kunnen winnen maar Dimitris Touratzidis had zijn vizier niet op scherp staan.

SSS'18 wint bij Venhorst

SSS'18 won de uitwedstrijd tegen Venhorst met 1-3 in de tweede klasse H. De Overloners kwamen slecht uit de startblokken. In de 9e minuut nam Venhorst de leiding: 1-0. Na een halfuur kwam SSS'18 tegen de verhouding in op 1-1 door een treffer van uitblinker Koen Verlinden. Vlak voor rust scoorde Verlinden opnieuw: 1-2. Na de pauze domineerde de Overloonse ploeg. De ingevallen Koen van Bree stelde ruim een kwartier voor tijd de zege veilig: 1-3.

Volharding laat op dreef

In het laatste halfuur sloeg Volharding toe in de thuiswedstrijd tegen Heeswijk in de tweede klasse H: 3-1. Net binnen het halfuur veroorzaakte keeper Job Vullings een penalty: 0-1. Volharding was sterker maar kwam na een uur goed weg toen Heeswijk de paal trof. Even later scoorde Tom Kessels uit een vrije trap de 1-1. Een kwartier voor tijd zette Mark Blenckers de thuisclub op voorsprong: 2-1. De sterk ingevallen Tim Brouwer bepaalde de eindstand op 3-1.

Zure nederlaag Ysselsteyn

Ondanks een groot veldoverwicht ging Ysselsteyn op bezoek bij IVO in Velden met 2-1 onderuit in de derde klasse C. De Ysselsteyners begonnen goed maar misten scherpte voor het doel. Na 38 minuten kwam IVO uit een vrije trap op 1-0. Net voor rust viel uit een scrimmage de 2-0. Vlak na de pauze scoorde Boy Geerets uit een hoekschop de aansluitingstreffer: 2-1. Ysselsteyn maakte jacht op de gelijkmaker maar die viel niet meer.

Eerste verlies voor Oostrum

In een enerverend duel ging koploper Oostrum met 2-4 onderuit tegen Kwiek Venlo in de vierde klasse E. Het was een onnodige verlies voor de rood-witten. De Venlonaren waren sterk met uitvallen. Direct na de 1-0 achterstand scoorde Marwin Hermans de 1-1. Vlak voor rust counterde Kwiek Venlo na een 1-2 voorsprong. Na de pauze werd het duel steeds onvriendelijker. Marwin Hermans benutte een penalty (2-2) maar in de slotfase sloegen de bezoekers twee keer toe: 2-4.

Leunen pakt punt tegen EWC

Leunen speelde thuis met 1-1 gelijk tegen EWC'46 in de vierde klasse H. Na de doelpuntloze eerste helft namen de oranje-witten tien minuten na rust de leiding uit een vrije trap. Pim Weijs trok de bal voor het doel waar de opgekomen verdediger Ricky Loenen de 1-0 binnenschoot. Leunen kreeg nog enkele goede kansen maar de Wellse keeper bracht telkens redding. Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte: 1-1.

Lou van Kempen scoort drie keer

Door drie treffers van Lou van Kempen won BVV'27 de thuiswedstrijd tegen Lottum met 3-2 in de vijfde klasse E. Na twintig minuten scoorde Lou van Kempen de 1-0. Een kwartier later viel de 2-0. Vlak voor rust kwam Lottum terug tot 2-1. BVV'27 liet voor de pauze veel kansen onbenut. Tien minuten na rust scoorde Lou van Kempen zijn derde treffer: 3-1. Lottum scoorde weer snel de aansluitingstreffer: 3-2. In het laatste halfuur zakte het spelpeil maar hield BVV'27 de zege vast.

Merselo verslaat Sambeek

Merselo gaat na de 2-1 thuiszege op Sambeek alleen aan kop in de vijfde klasse E. Na vier minuten nam Merselo de leiding toen Tim Philipsen een strafschop benutte: 1-0. Zes minuten later kreeg ook Sambeek, eveneens vanwege vasthouden, een penalty. Bram van Soest stopte de bal maar in de rebound viel toch de 1-1. Na een halfuur zette Tim Philipsen de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 2-1. Na de pauze drong Sambeek maar verder dan een schot op de paal kwamen de bezoekers niet.

SV United gelijk tegen HRC

Koploper SV United moest voor eigen publiek in een aantrekkelijk duel de punten delen (1-1) met HRC'27 in de vijfde klasse E. Na 34 minuten namen de bezoekers uit Afferden de leiding: 0-1. Na de pauze kwam SV United sterker voor de dag. Uit een vrije trap van buiten de zestien scoorde Stef Kersten schitterend uit een vrije trap de verdiende 1-1 gelijkmaker. SV United werd in de slotfase een strafschop onthouden na een overtreding op de debuterende Poolse aanwinst Kacper Ciupa.

Sporting ST onderuit in America

Sporting ST verloor ook het derde competitieduel in de vijfde klasse E. In America ging de ploeg van trainer Han Friesen met 4-0 onderuit. Daar zag het in het eerste halfuur helemaal niet naar uit. Sporting ST had toen het beste van het spel. In de slotminuten van de eerste helft sloeg America twee keer toe: 2-0. Toen in de 52e minuut ongelukkig de 3-0 viel, was het duel beslist. Tien minuten voor tijd verscheen de 4-0 eindstand op het scorebord.

Eerste winst voor SVOC'01

SVOC'01 heeft na twee gelijke spelen de eerste zege binnen in de vijfde klasse E. RKDSO werd met 4-3 verslagen. De bezoekers uit Lomm namen in de 6e minuut de leiding: 0-1. Danny Houwen scoorde snel de 1-1. Door een treffer van Roy Kersten namen de tricolores een 2-1 voorsprong. Nog voor rust werd het 3-1 door Danny Houwen. Vlak na de pauze viel de 3-2. Een minuut later bracht Rob Houwen de stand op 4-2. RKDSO kwam nog terug tot 4-3 maar de verdiende winst ging naar SVOC'01.

Holthees gelijk tegen SVS

Holthees speelde in Stevensbeek met 1-1 gelijk in de derby tegen SVS in de vijfde klasse E. Na tien minuten scoorde Stef Janssen met een prachtig schot in de kruising de 0-1. Na een halfuur viel de 1-1 uit een buitenspelsituatie. Holthees had voor rust de beste kansen. Boy Leisiwal had pech toen hij de paal trof. Een kwartier voor tijd kreeg SVS een strafschop na een overtreding van Stef Janssen. Doelman Marco Rijnen stopte de penalty en redde zo een punt voor de Holthesers.