Debutant ActiveRooy verliest

De volleybalsters van ActiveRooy leden zaterdagavond op de eerste competitiedag in sporthal De Wetteling een nederlaag tegen Somas/Activia: 1-3.

De debutant in de tweede divisie werd in de eerste set verrast door de hoge servicedruk en het gevarieerde aanvalsspel van de gasten: 13-25. In de twee volgende sets bleef ActiveRooy lange tijd in het spoor maar moest wel twee keer het onderspit delven: 20-25 en 22-25. In de vierde set leek Activia/Somas op een gemakkelijke winst af te stevenen. Bij een ruime achterstand scoorde Susan van der Putten met een sterke service maar liefst elf punten op rij en bracht haar ploeg op voorsprong. Met 25-20 ging die set uiteindelijk naar de thuisploeg. "Ondanks de nederlaag kunnen we op de positieve punten voortbouwen. En we zijn meteen van de nul af', aldus Van der Putten na het debuut van de Venrayse volleybalsters. Foto Henk Lammen.