Logo peelenmaasvenray.nl
Raceway Venray staat komend weekend weer in het teken van autospeedway.
Raceway Venray staat komend weekend weer in het teken van autospeedway.

Autospeedway op Raceway Venray

  Sport

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus staat  het stockcarweekend van het jaar op de internationale autospeedwaykalender van Raceway Venray.

Blikvanger in het bomvolle weekendprogramma is de strijd om de World Cup Stockcar F1 en F2, waarvoor tal van sterke coureurs de oversteek vanuit Engeland maken. Roy Maessen, titelkandidaat in de Stockcar F1-klasse, wordt tijdens deze twee racedagen op zijn thuiscircuit ongetwijfeld het vuur na aan de schenen gelegd door de Britse toppers. Ook de spectaculaire Dutch Dash 4 Cash-race, georganiseerd door fans voor fans, staat voor het eerst op het programma op het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn.

In de Stockcar F1 komen naast Roy Maessen, die sinds de World Cup van vorig jaar de meeste punten van alle Nederlanders verzamelde, alle sterke coureurs uit Nederland in actie, onder wie Ron Kroonder, meervoudig winnaar van de World Cup, en  huidig puntenkampioen Geert Jan Keijzer. Daarnaast zijn de beste tien  coureurs  uit Groot-Brittannië van de partij, onder wie Europees kampioen Dan Johnson en de broers Daniel en Frankie jr.  Het World Cup weekend is voor Raceway Venray traditioneel hét evenement van het jaar. De organisatie hoopt 10.000 racefans uit binnen- en buitenland te trekken, van wie er velen vrijdags al op de camping bij het circuit arriveren. Kijk voor meer informatie over onder meer het programma en de camping op de website www.racewayvenray.com.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten