Logo peelenmaasvenray.nl

Brent Janssen wint menwedstrijd

  Sport

De 14-jarige Brent Janssen uit Swolgen heeft afgelopen weekend met zijn pony Hielke de samengestelde menwedstrijd in Ysselsteyn in klasse eenspanpony´s op zijn naam weten te schrijven.

Na een goede dressuurproef nam Janssen de leiding en wist die door een foutloze vaardigheid te behouden. De zes marathonhindernissen werden in vlot tempo en zonder fouten overwonnen waardoor hij zijn voorsprong van vijf punten tot het einde wist te behouden. Voor Janssen is dit de eerste overwinning op een grote menwedstrijd. Twee jaar geleden startte hij met deze sport en wist met zijn zelf opgeleide pony Hielke goede resultaten te behalen. Doordat er bij de jeugd weinig competitie is startte hij dit jaar bij de senioren en weet hier al snel met de groten mee te kunnen. Zijn moeder Leontine, zij runt een manege in Swolgen, is zijn vaste groom en dressuurtrainer Eric Couwenberg, zelf internationaal tweespanrijder, is zijn begeleider voor de snellere onderdelen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten