Dion Dreesens piekte op het EK níet op het juiste moment.
Dion Dreesens piekte op het EK níet op het juiste moment.

Dion Dreesens in wachtkamer

Sport

Dion Dreesens (23) zwom zaterdagmorgen als startzwemmer van het Nederlands team op het EK  in Londen op de 4x200 meter estafette de limiet voor de Olympische Spelen in Brazilië. De Venraynaar dook met 1.46,93 onder de olympische eis, maar zijn estafettetijd telt officieel niet als kwalificatietijd voor de Olympische Spelen.

Het EK is vaak de laatste kans om aan de toelatingseis voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te voldoen. Dreesens, die dinsdag zijn allerlaatste individuele poging voor een ticket voor Rio zag mislukken, zwom zaterdagochtend vijf honderdsten harder dan de limiettijd voor Rio. Hij is nu afhankelijk van het oordeel van de KNZB en NOC*NSF. De Venraynaar heeft in ieder geval geen mogelijkheid meer om zich individueel te plaatsen.


Dreesens, die ruim twee jaar in de Verenigde Staten (Charlotte) traint en studeert, is er veel aangelegen zijn opwachting te maken op de Olympische Spelen. Vier jaar geleden mocht hij - als 19-jarig talent - op voorspraak van de toenmalige technisch directeur Jacco Verhaeren mee naar Londen. Nu wil de 1.94 meter lange zwemmer het op eigen kracht doen. Voor de estafetteploeg 4x200 vrij heeft hij zijn plek wel zo goed als zeker veiliggesteld.

Uit de krant