Ysselsteyn speelt voor promotie naar de derde klasse. Foto: archief Peel en Maas.
Ysselsteyn speelt voor promotie naar de derde klasse. Foto: archief Peel en Maas.

Start nacompetitie amateurvoetbal

Sport

Zondag begint de nacompetitie. Vier van de twaalf clubs uit de regio Venray maken zich op voor het toetje van het seizoen. De acht andere verenigingen zijn klaar en kunnen op vakantie.

Voor Ysselsteyn en Holthees is de nacompetitie iets extra's. Beide ploegen spelen immers voor promotie. Ysselsteyn streed twee jaar geleden al voor promotie naar de derde klasse. Toen werden de Ysselsteyners gedwarsboomd door Panningen. VVV'03 is zondag de eerste horde.

Holthees liep drie jaar op rij telkens op het nippertje de nacompetitie mis in de zesde klasse. Doordat die klasse vorig jaar werd opgeheven 'promoveerde' de Holthese ploeg automatisch naar de vijfde klasse. Nu slaagde de ploeg van trainer Hans Winkelhag wel. Holthees bindt de strijd aan voor promotie naar de vierde klasse. In de eerste ronde komen de blauw-witten nog niet in actie. Daarna treft Holthees SIOL of Stiphout Vooruit.

SSS'18 en Leunen gaan met een heel ander gevoel de nacompetitie in. Zij gaan voor klassenbehoud. De Overloners willen zich handhaven in de eerste klasse. Zeker nu buurman Volharding uit de tweede klasse overkomt. Leunen hoopt het verblijf in de vierde klasse te verlengen.

Uit de krant