Venray verslaat DESO

Het verjongde elftal van Venray won het eerste bekerduel thuis met 2-1 van DESO. De Osse eersteklasser begon sterk, maar Venray opende halverwege de eerste helft de score via Niek Versteegen: 1-0. Nog binnen het halfuur leidde Venray met 2-0 door een kopbal van de uitblinkende verdediger Koen Jakobs uit een vrije trap van Versteegen. Na de pauze zette DESO de thuisploeg onder druk. Maar verder dan de 2-1 in de 78e minuut kwamen de bezoekers niet meer. Tweedeklasser SSS'18 kende in St. Agatha geen problemen met vierdeklasser VCA: 0-8. In de 17e minuut opende Renell Luydens het doelpuntenfestival: 0-1. Halverwege leidde SSS'18 met 0-5 door treffers van Teun van Bree, Bas Joosten (penalty), Frits Lucassen en Wout Janssen. Vlak na rust scoorde Jesse Rommen de 0-6. Daarna namen de Overloners wat gas terug. Bas Joosten bracht in de 78e minuut de stand op 0-7. Een minuut later was het slotakkoord voor Koen Verlinden: 0-8. Volharding won de uitwedstrijd tegen derdeklasser Kwiek Venlo met 1-2. In de doelpuntloze eerste helft waren de beste kansen voor de Venlonaren. Met Mark Blenckers in de ploeg draaide het na rust veel beter bij de Vierlingsbeekse tweedeklasser. Uit een schitterende vrije trap vanaf 35 meter opende Blenckers de score: 0-1. Een kwartier voor tijd schoot Tim Brouwer raak van net buiten de zestien: 0-2. Vlak voor tijd redde de Venlose spits Paul Jans de eer voor de thuisploeg: 1-2. Ysselsteyn herstelde zich in de uitwedstrijd tegen EWC'46 knap van een 3-0 achterstand: 3-5. Door twee verdedigingsfouten leidde de Wellse thuisploeg halverwege met 2-0. Vlak na de pauze keek Ysselsteyn tegen een 3-0 achterstand aan. Dennis Teunissen zette de inhaalrace in gang: 3-1. Uit een eigen doelpunt viel even later de 3-2. Gijs Dinghs bracht de stand in evenwicht (3-3) en Boy Geerets zette de Peelbewoners voor het eerst op voorsprong: 3-4. Stan Bouten scoorde de 3-5. Leunen kwam in de uitwedstrijd tegen Sambeek pas in het slotkwartier echt op toeren: 2-5. In de gelijkopgaande eerste helft brak Sambeek vlak voor rust de score open: 1-0. Vlak na de pauze boog Leunen de achterstand om door Guus Gielens en Mark Hendrix: 1-2. Sambeek kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte: 2-2. In de 80e minuut schoot Floris Versteegen de oranje-witten weer aan de leiding: 2-3. Met twee treffers in de slotfase bepaalde Gijs Mooren de eindstand op 2-5. Sporting ST moest in het uitduel met America met een gelegenheidselftal aantreden en verloor met 2-0. Door de vele invallers ontbrak de samenhang bij de fusieclub. De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor de pauze opende America toch de score: 1-0. Ook na de pauze was de thuisploeg beter. Sporting-doelman Bram Willems verrichtte enkele goede reddingen. In de voorlaatste minuut viel de tweede tegentreffer: 2-0. Zesdeklasser Merselo was in Gennep duidelijk een maat te klein voor Vitesse'08, dat twee klassen hoger speelt. In de eerste twintig minuten konden de geel-zwarten nog stand houden. In de 21e minuut nam de thuisploeg de leiding: 1-0. Halverwege keek Merselo tegen een 3-0 achterstand aan. Toen Vitesse'08 vlak na de hervatting twee keer scoorde, was het duel helemaal gelopen. De thuisclub liep vervolgens eenvoudig uit naar een monsterscore: 8-0. Het door blessures geteisterde SVOC'01 kon het thuis niet bolwerken tegen HRC'27: 0-6. Tijdens de warming-up haakte Roel Classens al af. In de eerste helft viel Bram Tacken uit en tijdens de theepauze bleef Danny Houwen in het kleedlokaal achter. De bezoekers uit Afferden leidden halverwege met 0-2. Na de hervatting konden de tricolores geen tegenstand meer bieden in het duel tussen beide vijfdeklassers. HRC'27 voerde de score eenvoudig op naar 0-6. Net als vorig jaar won zesdeklasser BVV'27 thuis de bekerderby tegen vijfdeklasser SV United: 1-0. In de eerste helft hadden de bezoekers uit Meerlo-Wanssum duidelijk een veldoverwicht. Na de pauze waren de rollen omgedraaid. De Blitterswijckers kwamen steeds beter in de wedstrijd. Een kwartier in de tweede helft scoorde Egzon Grguri de winnende treffer: 1-0. In de slotfase miste Willem Karman de kansen op het tweede doelpunt voor BVV'27. Holthees won de derby tegen SVS in Stevensbeek met 2-4. De thuisploeg kwam al in de tweede minuut op voorsprong: 1-0. In de 37e minuut bracht Rik Baltussen de stand in evenwicht: 1-1. Net na de pauze schoot Ron Philipsen de Holthese ploeg aan de leiding: 1-2. Uit een penalty kwam SVS even later langszij: 2-2. Na een uur scoorde Rik Baltussen de 2-3. De ingevallen Michiel Santegoeds stelde een paar minuten later de zege voor Holthees veilig: 2-4.