Dierenambulance Noordelijk Limburg zoekt vrijwilligers.
Dierenambulance Noordelijk Limburg zoekt vrijwilligers.

Dierenambulance zoekt vrijwilligers

Smakt

Dierenambulance Noordelijk Limburg in Smakt zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers. "Hou je van aanpakken, heb je affiniteit met dieren, ben je in het bezit van een geldig rijbewijs-B, sociaal vaardig en woonachtig in de omgeving van Horst, Venray of Venlo, dan is de dierenambulance een prachtige invulling van je vrijwilligerswerk", zegt Coen Goumans, eigenaar van dierenopvang Op de Smakterheide in Smakt.

De ambulance vertrekt niet vanuit een punt, maar gaat van dienst naar dienst, legt Goumans uit. "Dit betekent dat de vrijwilligers zelf de ambulance thuis hebben als ze aan het werk zijn. Hierdoor is de ambulance overal in de buurt beschikbaar. Op deze manier kunnen de dieren snel geholpen worden en zijn de vrijwilligers, die om toerbeurt dag- en nachtdiensten draaien, flexibel inzetbaar. Het komt trouwens maar zelden voor dat je 's nachts voor een melding je bed uit moet." De dierenambulance rijdt in de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Bergen, Venlo, Deurne en Beesel. "Nieuwe mensen krijgen tevens een cursus dieren-EHBO aangeboden. Wat het mooie aan het werken voor de dierenambulance is? Het werken met dieren en mensen. En het geeft je een erg goed gevoel als je gewonde of zieke dieren die ergens in de regio zijn gevonden, kunt helpen. Tevens hebben we een erg fijn en hecht team, dat altijd voor elkaar en de dieren klaarstaat."

Op de Smakterheide bestaat uit een opvang voor zwerfdieren, een honden- en kattenpension en een seniorentehuis voor honden en katten. Begin 2015 namen Coen en Trudy Goumans de dierenambulance van de dierenbescherming in Noord-Limburg over. "Ik ben blij dat de dieren nu opgevangen worden in ons asiel. Ik weet zeker dat het ze goed gaat. Want dat is uiteindelijk toch het allerbelangrijkste van ons werk, het welzijn van de dieren. Daar staan ook al onze vrijwilligers voor." Interesse of wil je meer informatie? Stuur dan nu je motivatie naar info@smakterheide.nl of neem telefonisch contact op via het nummer 0478-639062.

Uit de krant