<p>De brandweer rukte uit voor een zolderbrand in Oostrum.</p>

De brandweer rukte uit voor een zolderbrand in Oostrum.

(Foto: SK-Media)

Zolderbrand in Oostrum

  Oostrum

De brandweer is maandag rond 11.30 uur met meerdere blusvoertuigen uitgerukt voor een brand op de zolder van een twee-onder-een-kapwoning aan de Van Broekhuizenstraat in Oostrum. Er ging een rookmelder af, waarna de buurvrouw de alarmcentrale belde.  

De brandhaard bevond zich op de zolder van de woning. Door de hitte op de zolder en het mogelijk overslaan van de brand naar de buren, werd opgeschaald naar middelbrand en kwam een tweede blusvoertuig assisteren. De vuurhaard was snel geblust. Om 12.45 uur werd het sein brand meester gegeven.

Tijdens de brand waren de bewoners niet in de woning aanwezig. De zolder en de eerste verdieping hebben fikse brand en waterschade opgelopen. Bij de buren bleef de schade beperkt tot een beetje rook op zolder. De bewoner kan niet terug naar de woning vanwege de brandschade en heeft elders onderdak gevonden. De woningen zijn eigendom van Wonen Limburg. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plaatse, maar die hoefde niet in actie te komen.  Het team brandonderzoek stelt een onderzoek in.
Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten