De brandweer rukte uit voor een zolderbrand in Oostrum.
De brandweer rukte uit voor een zolderbrand in Oostrum. Foto: SK-Media

Zolderbrand in Oostrum

Oostrum Oostrum

De brandweer is maandag rond 11.30 uur met meerdere blusvoertuigen uitgerukt voor een brand op de zolder van een twee-onder-een-kapwoning aan de Van Broekhuizenstraat in Oostrum. Er ging een rookmelder af, waarna de buurvrouw de alarmcentrale belde.  

De brandhaard bevond zich op de zolder van de woning. Door de hitte op de zolder en het mogelijk overslaan van de brand naar de buren, werd opgeschaald naar middelbrand en kwam een tweede blusvoertuig assisteren. De vuurhaard was snel geblust. Om 12.45 uur werd het sein brand meester gegeven.

Tijdens de brand waren de bewoners niet in de woning aanwezig. De zolder en de eerste verdieping hebben fikse brand en waterschade opgelopen. Bij de buren bleef de schade beperkt tot een beetje rook op zolder. De bewoner kan niet terug naar de woning vanwege de brandschade en heeft elders onderdak gevonden. De woningen zijn eigendom van Wonen Limburg. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plaatse, maar die hoefde niet in actie te komen.  Het team brandonderzoek stelt een onderzoek in.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant