Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De Rooyse Wissel in Oostrum.&nbsp;</p>

De Rooyse Wissel in Oostrum. 

(Foto: Rooyse Wissel)

Rooyse Wissel loopt voorop met ‘rookvrij’

  Oostrum

Roken is een ernstige verslaving. Nog altijd sterven er in Nederland ieder jaar meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van (mee)roken. Roken is daarmee de nummer één te voorkomen doodsoorzaak. In de zorg wordt nog steeds veel gerookt. Om dit te stoppen, heeft de Nederlandse GGZ op 31 mei 2017 de intentieverklaring ‘Maak de zorg rookvrij’ getekend. Dit betekent dat de GGZ in 2025 geheel rookvrij zal zijn.

Ook tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum gunt iedereen een gezonde leef- en werkomgeving en heeft een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond gedrag. Niet alleen richting patiënten en cliënten, maar ook naar bezoekers, collega’s, samenwerkingspartners én de samenleving. De eerste stap? Ervoor zorgen dat met ingang van 1 oktober 2021 de gebouwen en terreinen van de Rooyse Wissel rookvrij zijn. 

‘We zijn daarmee één van de eerste forensische psychiatrische klinieken in Nederland die rookvrij wordt. Voor patiënten gelden een aantal uitzonderingen. Over het algemeen geldt dat er niet meer gerookt wordt op de terreinen en gebouwen van de Rooyse Wissel. In de kliniek maken we (vooralsnog) een uitzondering vanwege de gesloten setting. Hier mag alleen door patiënten gerookt worden op de patio’s van afdelingen en de eigen gesloten kamer (beveiligingsniveau 4, red.)’, laat de Rooyse Wissel weten.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten