Foto: Persfoto

Nieuwe gouverneur Emile Roemer geïnstalleerd

  Nieuws

Het Limburgs Parlement heeft woensdag afscheid genomen van waarnemend gouverneur Johan Remkes en aansluitend is Emile Roemer als nieuwe gouverneur geïnstalleerd.

Roemer komt uit het onderwijs, was jarenlang actief in de landelijke politiek en was eerder waarnemend burgemeester van Heerlen en Alkmaar. In zijn eerste toespraak roemde hij netwerksamenwerking in Limburg, die ‘te prefereren is boven de anonieme ieder-voor-zich samenleving’. Hij gaf aan dat ook hij verder wil bouwen aan een duurzaam, gezond en energiek Limburg. Voorafgaand aan de installatie van Roemer werd afscheid genomen van waarnemend gouverneur Remkes. Johan Remkes was ruim zeven maanden (19 april-30 november 2021) commissaris van de Koning in Limburg. In zijn afscheidsspeech blikte Johan Remkes terug op de afgelopen zeven maanden. Die eindigden in de Statenzaal met het tekenen van het Gouden Boek van de Provincie Limburg en een schilderij als aandenken aan het waarnemend gouverneurschap in Limburg.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten