Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Wethouder Cor Vervoort: &quot;Ook kleine acties, dicht bij huis, helpen.&quot;</p>

Wethouder Cor Vervoort: "Ook kleine acties, dicht bij huis, helpen."

(Archieffoto Peel en Maas)

Extra actiezaterdag Venray Bespaart op 9 oktober

  Nieuws

In vervolg op de campagne Venray Bespaart 2020 organiseert de gemeente op 9 oktober eenmalig een actiezaterdag in Gamma en Praxis. Woningeigenaren en huurders kunnen dan maximaal 90 euro aan cadeaubonnen krijgen als ze energiebesparende artikelen uitzoeken. 

Vorig jaar had de gemeente in samenwerking met de bouwmarkten Gamma en Praxis in Venray een waardebonnenactie opgezet. Dit en volgend jaar komt er een vervolg op deze campagne. Om te beginnen op 9 oktober in de bouwmarkten en in het najaar een digitaal declaratieloket. Het wordt dan mogelijk om voor maximaal  90 euro energiebesparende producten via de website van Duurzaam Bouwloket te declareren, of zelfs via de website artikelen te bestellen. Binnenkort meer informatie hierover.

De eerdere actie was alleen bedoeld voor woningeigenaren. In de nieuwe regeling kunnen ook huurders energiebesparende spullen aanschaffen en daarvoor 90 euro subsidie krijgen. “Je moet dan denken aan isolatiemateriaal, ledlampen, radiatorfolie of radiatorventilatoren, slimmer thermostaten, maar ook aan buitenzonwering”, somt duurzaamheidswethouder Cor Vervoort op. De lijst met alle energiebesparende artikelen van de actie is te vinden op www.venray.nl/venraybespaart.

Voor de eerdere actiezaterdagen hebben alle woningeigenaren een brief gekregen, waarmee de inkopen gedaan konden worden. Voor de markt van 9 oktober is die opzet anders. Woningeigenaren nemen dan een kopie van hun paspoort én een kopie van hun ozb-aanslag (of screenshot van een bankafschrift van de ozb-betaling) mee naar de marktkraam.

Huurders nemen ook een kopie van hun paspoort mee én een kopie van hun huurcontract, waar duidelijk hun naam en adres op staat. Inwoners met een ongebruikte bewonersbrief, kunnen die (samen met hun paspoort) meenemen naar de bouwmarkt. Voor hen is de kopie van de ozb-aanslag niet nodig.

De nieuwe acties onder de vlag van Venray Bespaart 2021-2022 passen in het beleid van de gemeente om klimaatverandering tegen te gaan. “De noodzaak dat we daar allemaal onze steentje aan bijdragen, is groter dan ooit. Kijk naar de dramatisch snelle klimaatverandering met de recente overstromingen en bosbranden tot gevolg. Ook kleine acties, dicht bij huis, helpen daarbij!”, zegt wethouder Cor Vervoort.

In de loop van 2022 gaat gemeente Venray meer acties opzetten. Houd daarvoor www.venray.nl/venraybespaart en de gemeentelijke Facebookpagina in de gaten.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten