Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Henk Lammen

Ruim baan voor schoolschaatsen

  Nieuws

Op het Schouwburgplein in hartje Venray kunnen schaatsliefhebbers tot en met zondag 5 januari 2020 weer terecht op een ijsbaan.

Vanaf maandag start de curlingcompetitie. Duidelijk is nu wel al dat het curlen een andere opzet krijgt. Met meer onderlinge strijd. "Ondernemers, personeelsverenigingen, vriendengroepen, families en anderen gaan in een volwaardige competitie tegen elkaar curlen. Op één avond is het de bedoeling dat er minimaal drie wedstrijden per team worden gespeeld. Vervolgens vindt de finale plaats, waarin alle dagwinnaars bij elkaar komen om te strijden voor de winst en de felbegeerde Venrayse curlingtrofee", aldus secretaris Bernie van Lierop van Winterpret Venray. 

Ook wordt er vanaf maandag weer ruim baan gemaakt voor het schoolschaatsen. "Dat doen we opnieuw samen met de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond, die in 2018 het project IJstijd heeft opgezet. Met dit project worden kinderen enthousiast gemaakt voor schaatsen onder het motto 'Schaatsen is leuk, leerzaam en gezond'. Vorig jaar is in hiervoor in Venray de basis gelegd, maar ook voor de komende editie heeft de KNSB besloten de Venrayse ijsbaan op te nemen binnen dit project." Dit weekend nam de jeugd al een voorproefje. Foto's Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten