De Oranjebuurt is ongerust over de komst van een kringloopwinkel in de Wilhelminastraat in Venray.
De Oranjebuurt is ongerust over de komst van een kringloopwinkel in de Wilhelminastraat in Venray.

Oranjebuurt bezorgd over komst kringloopwinkel

Nieuws

De bewoners van de Oranjebuurt zijn ongerust over de komst van een kringloopwinkel in de Wilhelminastraat in Venray.

In een brief aan de gemeenteraad zeggen de buurtbewoners zich zorgen te maken over de leefbaarheid en veiligheid in de straat en wijk. Volgens de briefschrijvers heeft de kringloopwinkel vestigingen elders in Nederland (Stichting 2Switch). Uit eigen onderzoek is gebleken dat die winkels voornamelijk op bedrijventerreinen zijn gevestigd vanwege het parkeren en verkeersbewegingen.

"Cijfers van een vergelijkbare locatie als Venray spreken in het jaarverslag van 2016 van een aantal betalende bezoekers (40.000) op jaarbasis. Door eigen observaties bij de kringloopwinkel in Wijchen stonden er op een gewone dinsdagmiddag om 14.00 uur 25 auto's voor het pand en twaalf auto's achter het pand geparkeerd", aldus Roland Heesbeen, een van de briefschrijvers. "De Wilhelminastraat en de Oranjebuurt zijn niet ingericht op het verwerken van dergelijke hoeveelheden verkeer. Temeer daar dit verkeer niet alleen personenauto's zullen zijn maar hoogstwaarschijnlijk ook auto's met aanhangers, busjes en (kleine) vrachtwagens. Dit alles zet de veiligheid van de bewoners van de Oranjebuurt en de kinderen van de Petrus Bandenschool ernstig onder druk", vult Piet Kroft aan.

Naast de toename van het aantal verkeersbewegingen vrezen zij dat ook de parkeerdruk in de Wilhelminastraat en meer straten in de Oranjebuurt gaat toenemen. Hoewel er bij het nieuwe bedrijf twaalf tot maximaal vijftien parkeerplaatsen zijn, verwachten zij dat er ook voertuigen in de Wilhelminastraat en de Oranjebuurt worden geparkeerd. "Dit zal vooral op de woensdagen, vrijdagen en zaterdagen voor overlast in de buurt zorgen met alle gevolgen van dien, zoals zoekverkeer en foutparkeerders. Wij doen voor nu een dringend beroep om passende maatregelen, zodat de veiligheid voor onze kinderen en ouderen in de straat en zeker ook bij de in/uitrit gegarandeerd wordt, ook na de verkiezingen van 21 maart."

Uit de krant