Logo peelenmaasvenray.nl
Luc Kusters aan het werk in zijn  met een Michelinster bekroonde restaurant Bolenius. Foto: Henk Lammen, archief Peel en Maas.
Luc Kusters aan het werk in zijn met een Michelinster bekroonde restaurant Bolenius. Foto: Henk Lammen, archief Peel en Maas.

Michelinster voor restaurant Luc Kusters

  Nieuws

Bolenius, het restaurant van chef-kok Luc Kusters uit Leunen, heeft maandagmiddag een Michelinster toegekend gekregen.

De sterren werden in het DeLaMar Theater in Amsterdam uitgereikt. Voor Luc Kusters kwam de ster schijnbaar als een verrassing. De chef-kok was zelf niet aanwezig bij de bekendmaking, hij was 'gewoon' aan het koken in zijn restaurant in Amsterdam.

Luc Kusters is samen met Xavier Giesen eigenaar van Bolenius, dat in 2010 midden in de zuidas van Amsterdam werd geopend. Voordat hij zijn eigen zaak startte, liep hij stage bij Da Vinci in Maasbracht en werkte hij onder meer René Brienen in Well, die maandag zijn ster prolongeerde.  Vervolgens volgde hij bij Robert Kranenborg de masterclass, samen met een select groepje getalenteerde koks. Eerder dit jaar werd bekend dat Bolenius tot een van de 25 beste groenterestaurants van de wereld behoort. En nu is dus de eerste Michelinster aan de erelijst toegevoegd. 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten