Een blije Adam met zijn zusjes.
Een blije Adam met zijn zusjes.

Mijlpaal Speelgoedbank Venray

Nieuws

Afgelopen week was het zover: Speelgoedbank Venray kon het honderdste kind verwelkomen om speelgoed uit te komen zoeken.

De gelukkige was Adam Sahlabjl, zes maanden oud en afkomstig uit Syrië, die met zijn ouders en zusjes Haima en Haija de winkel in De Clockert kwam bezoeken. Het gezin werd blij verrast met de mededeling van het aanwezige team dat hun zoontje Adam de honderdste 'klant' was. Voor de kinderen was het een unieke ervaring dat ze een keuze mochten maken uit het aanwezige speelgoed.

Ook de ouders waren dankbaar en blij dat de kinderen het speelgoed mochten uitzoeken en mee naar huis nemen. Speelgoedbank Venray heeft als doel om goed speelgoed gratis beschikbaar te stellen aan kinderen, in wier gezin de middelen ontbreken om zelf goed speelgoed te kunnen aanschaffen. Joke Halmans, voorzitter van de speelgoedbank: "Ons initiatief is een geweldig succes. Op 3 februari gingen onze deuren open, en in zo'n korte tijd hebben we al honderd kinderen blij kunnen maken. Een duidelijker bewijs dat we voorzien in een levendige behoefte is er niet!"

Uit de krant