Reparatie kap molen Merselo | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Werkzaamheden aan molen Nooit Gedacht in Merselo.
Werkzaamheden aan molen Nooit Gedacht in Merselo.

Reparatie kap molen Merselo

  Merselo

Er was groot materieel nodig om  de lekkages te dichten in de kap van molen Nooit Gedacht in Merselo. De lekkages ontstonden door heftige wind en regeninslag, ongeveer anderhalve maand geleden, precies op de plekken die al zwak waren.

De reparatie van afgelopen donderdag is slechts een noodverband. In het voorjaar wordt de molenkap grondig gerestaureerd. Voor de 'standaard-aanpak' is een basisbedrag beschikbaar vanuit het Rijk. Dankzij bijdragen van sponsors (draaimarathon 2017), gemeente en provincie is echter een meer duurzame oplossing mogelijk.  Met dit extra geld kan de kap worden voorzien van een kunststof-coating. Op die manier is de kap beter bestand tegen weer en wind. Daarmee wordt op de lange termijn op het onderhoud bespaard. De historische uitstraling blijft echter onveranderd. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft deze oplossing goedgekeurd.

Behalve reparatiewerkzaamheden werden afgelopen donderdag ook metingen verricht ter voorbereiding op de grote restauratie in het voorjaar. Daarbij zal ook het nodige zware materieel aangerukt moeten worden. De stichting Nooit Gedacht heeft molenmaker Vaags uit Aalten ingeschakeld om deze opdracht uit te voeren.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten