Logo peelenmaasvenray.nl

Gussen Wie krijgt een beeldentuin

  Leunen

In Leunen aan de zijkant van de kerk, bij de St. Apolloniastraat, verschijnt een beeldentuin met kunstwerken van Gussen Wie.

Het is een project van de stichting Gussen Wie. Deze stichting wil van Leunen het kunstdorp maken van Louis Claessens. De Leunse beeldhouwer en schilder werd geboren in 1933 en overleed in 1979. De stichting, opgericht in 2012, wil dat zo veel mogelijk kunstwerken behouden en tentoongesteld worden. De kunstwerken die de gemeente Venray in bezit had zijn opgeknapt en hebben een plek gekregen in Leunen. In de beeldentuin naast de kerk is ook ruimte voor grotere werken, zoals De Magistraten. Dit kunstwerk bestaat uit vier elementen en wordt de komende tijd opnieuw opgebouwd. Gussen Wie vervaardigde De Magistraten van wilgenhout dat afkomstig is uit de Leunse Paes. De wilgenbomen moesten destijds gekapt worden vanwege de ruilverkaveling.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten