Logo peelenmaasvenray.nl

Korfbal op kunstgras in Leunen

  Leunen

Korfbalclub Oranje Wit ontvangt een eenmalige subsidie van 72.500 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld op het sportpark in Leunen. Dat is twee derde van de aanlegkosten. De vereniging betaalt zelf een derde van de aanlegkosten en blijft verantwoordelijk voor jaarlijks onderhoud.

Wethouder Lucien Peeters is ervan overtuigd dat hiermee het sportklimaat in de gemeente Venray een hoger niveau zal bereiken: "Korfbal is met ongeveer 1.000 actieve leden een belangrijke sport in de gemeente Venray. Het hebben van een kunstgrasveld heeft toegevoegde waarde voor de hele vereniging."

In 2013 heeft de gemeenteraad het beleid vastgesteld voor de aanleg van kunstgrasvelden. In dit beleid is beschreven aan welke criteria een vereniging moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie. Gekeken wordt onder meer naar de mate waarin kunstgras in de betreffende sport de norm is, of de vereniging velden tekort heeft, of multifunctioneel gebruik mogelijk is, en wanneer het 'oude' veld aan renovatie toe is. Oranje Wit uit Leunen voldoet aan deze criteria en is daarmee een van de eerste verenigingen die subsidie krijgt voor kunstgras.

Een sportveld met natuurgras kan minder intensief gebruikt worden dan kunstgras. Een grasmat van natuurgras moet voldoende rust krijgen om te herstellen na gebruik. Kunstgras kan daarentegen bijna onbeperkt en voor meerdere doelen gebruikt worden. Ook kan onder nagenoeg alle weersomstandigheden op kunstgras gespeeld worden. Voor hetzelfde aantal wedstrijden heeft een vereniging minder kunstgrasvelden dan natuurgrasvelden nodig, dus dat scheelt ruimte. Het grote nadeel van kunstgras is de aanschafprijs. Ondanks die hindernis willen steeds meer sportverenigingen overstappen op kunstgras.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten