Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Ook Schouwburg Venray kijkt vooruit met campagne &lsquo;Mooier dan ooit.&rsquo;</p>

Ook Schouwburg Venray kijkt vooruit met campagne ‘Mooier dan ooit.’

(Foto: Persfoto)

Schouwburg kijkt vooruit met campagne ‘Mooier dan ooit’

  Kunst en Cultuur

Albert Verlinde gaf woensdag het startsein voor de grootste cultuur- en entertainmentcampagne die Nederland ooit heeft gekend. Met het project ‘Mooier dan ooit’ wil men met makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, musea, festivals, opleidingen, etc weer open mogen. Schouwburg Venray neemt deel aan deze campagne door de boodschap te dragen in zijn communicatie. 

Albert Verlinde, voorzitter van het campagneteam, is blij dat hij eindelijk de figuurlijke rode loper kan uitleggen voor dit unieke project. Onder zijn voorzitterschap is er de afgelopen maanden samengewerkt met brancheverenigingen in de cultuur- en entertainmentsector. In samenwerking met diverse fondsen waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en heel veel makers is deze campagne tot stand gekomen. Meer dan 750 organisaties, waaronder Schouwburg Venray, uit de hele cultuur- en entertainmentsector werken mee. Het is nog nooit in Nederland vertoond dat zoveel organisaties gesubsidieerd en niet gesubsidieerd de handen ineen hebben geslagen.

“De coronapandemie heeft niet alleen een spoor achtergelaten in onze mooie sector, maar in heel Nederland”, laat Albert Verlinde weten. “Fysiek, mentaal, financieel, we zijn allemaal op verschillende gebieden geraakt. Als theater, als producent, als museum, als gezelschap, acteur, crew- of kassamedewerker. Maar ook de bezoeker. Na maanden binnen zitten, beperking van sociale contacten, heeft heel Nederland behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven, kortom leven. Op dit specifieke gevoel, deze wens en behoefte, willen wij inspelen. Met deze brede campagne, die gezamenlijk door iedereen in onze industrie met tomeloze positieve energie wordt gedragen, willen we heel Nederland laten weten dat we terug zijn. Dat het kan, dat het mag, dat het veilig is, en dat theater en museum bezoek onderdeel is van het leven. Een leven dat zich niet afspeelt achter schermen. Na een lange tijd waarin er weinig tot niets kon, gaat het licht weer aan. We mogen weer! En wat hebben we het gemist. Dat specifieke gevoel, die magische momenten. Die worden, na deze lange, vreemde tijd, ongetwijfeld... mooier dan ooit!”

De bedoeling van deze campagne is dat Nederland gezamenlijk aftelt tot het moment waarop de locaties echt hun deuren mogen openen. Ook de makers zullen in de komende periode in het zonnetje worden gezet. Na ruim een jaar niets kunnen doen, krijgen genres en makers in een speciaal voor hen bedoelde week alle aandacht op zicht. Zo zal er de week van het cabaret zijn, de week van het theater, de week van de dans, de week van de musical en de week van de klassieke muziek. Alles om ook de makers te laten weten dat men hen heeft gemist en dat het publiek niet kan wachten om hen te zien optreden. De campagne is nu gestart en gaat op zijn minst een jaar door.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten