Anne Thielen:
Anne Thielen: "Onze regio heeft al ontzettend veel moois aan cultuur te bieden." Archieffoto Peel en Maas

Noord- en Midden-Limburg bundelen krachten als cultuurregio

Kunst en Cultuur

Tien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg gaan meer samenwerken op het gebied van cultuur.

Zij ondertekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst die de officiële start is voor het project 'Samen ontwikkelen door te doen'. Doel is om binnen de rijke cultuur van Noord- en Midden- Limburg nieuwe samenwerkingen te stimuleren en zo de culturele kracht van de regio te vergroten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg.

Namens alle wethouders Cultuur van de deelnemende gemeenten spreekt wethouder Anne Thielen uit Venray: "Onze regio heeft al ontzettend veel moois aan cultuur te bieden. Samen met alle gemeenten, culturele en maatschappelijke partners willen we dit beter zichtbaar maken. We helpen talenten, van professional tot amateur, om zich verder te ontwikkelen en organisaties om zich beter te presenteren. We stimuleren culturele instellingen en cultuurmakers om meer samen te werken en op die manier  aansprekende producties neer te zetten."

De gemeenten die meedoen aan het project zijn Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert.

Uit de krant