Anne Thielen: "Onze regio heeft al ontzettend veel moois aan cultuur te bieden."
Anne Thielen: "Onze regio heeft al ontzettend veel moois aan cultuur te bieden." (Archieffoto Peel en Maas)

Noord- en Midden-Limburg bundelen krachten als cultuurregio

  Kunst en Cultuur

Tien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg gaan meer samenwerken op het gebied van cultuur.

Zij ondertekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst die de officiële start is voor het project 'Samen ontwikkelen door te doen'. Doel is om binnen de rijke cultuur van Noord- en Midden- Limburg nieuwe samenwerkingen te stimuleren en zo de culturele kracht van de regio te vergroten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg.

Namens alle wethouders Cultuur van de deelnemende gemeenten spreekt wethouder Anne Thielen uit Venray: "Onze regio heeft al ontzettend veel moois aan cultuur te bieden. Samen met alle gemeenten, culturele en maatschappelijke partners willen we dit beter zichtbaar maken. We helpen talenten, van professional tot amateur, om zich verder te ontwikkelen en organisaties om zich beter te presenteren. We stimuleren culturele instellingen en cultuurmakers om meer samen te werken en op die manier  aansprekende producties neer te zetten."

De gemeenten die meedoen aan het project zijn Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten