De club van lelijke kinderen in theater Overloon | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto:
Jeugdtheatergroep De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther speelt op 7 juli 'De club van lelijke kinderen' in het Openluchttheater in Overloon.
Foto: Jeugdtheatergroep De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther speelt op 7 juli 'De club van lelijke kinderen' in het Openluchttheater in Overloon. (Foto: Jos Kaldenhoven)

De club van lelijke kinderen in theater Overloon

  Kunst en Cultuur

Het vakantieprogramma in het Openluchttheater wordt dit jaar geopend op zondag 7 juli om 14.30 uur. Dan speelt jeugdtheatergroep De Kersouwe van het gelijknamige natuurtheater uit Heeswijk-Dinther de voorstelling 'De club van lelijke kinderen'. Een familievoorstelling met veel verschillende typetjes, humor en muziek. 

De club van lelijke kinderen is het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts, geschreven in 1987, maar nog steeds actueel. In overleg met de auteur is het boek door Rick Hooijberg, regisseur van jeugdtheatergroep de Kersouwe, bewerkt tot theatervoorstelling. Het verhaal: Op een kwade dag gaf generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praatte erover, maar er gebeurde niets. Het gewone leven ging verder en de mensen begonnen het bevel te vergeten. Tot op een dag Paul met een vreemd verhaal thuiskwam. Een fotograaf had van het dak van de school een foto van alle leerlingen genomen. Zijn zus wist te vertellen dat een aantal kinderen op de foto met stift waren omcirkeld. Een paar dagen later reed er een bus het schoolplein op en alleen de omcirkelde kinderen mochten mee om een uitstapje te maken. En daarmee begon voor Paul een groot avontuur…

De club van lelijke kinderen vindt plaats op zondag 7 juli om 14.30 uur in het Openluchttheater in Overloon. Kaarten kosten  7 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstellig. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis de Pit in het centrum van Overloon. Zie ook facebook.com/openluchttheateroverloon voor acties en het laatste nieuws.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten