In de Venrayse bibliotheek is van 13 juni tot 31 juli een expositie van Ger de Koster en Frans Palmen te bezoeken.
In de Venrayse bibliotheek is van 13 juni tot 31 juli een expositie van Ger de Koster en Frans Palmen te bezoeken. (Foto: Persfoto)

Dubbelexpositie in bibliotheek

  Kunst en Cultuur

Van 13 juni tot 31 juli is er in de bibliotheek Venray een dubbelexpositie van Ger de Koster en Frans Palmen. Beiden zijn al geruime tijd bezig met tekenen,  schilderen en gemengde technieken. Frans 'pas vijfentwintig jaar' en Ger 'bijna honderd jaar'. Beiden ontwikkelden hun eigen schilderschrift en palet in steeds weer nieuwe uitdagingen met een grote verscheidenheid aan thema's en technieken.

Ger de Koster was als psychologe werkzaam bij kindergeneeskunde in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Na haar huwelijk was zij werkzaam als lid van het selectie- en begeleidingsteam van gezinsvervangend tehuis De Laterije in Venray. Zij was geruime tijd recreatief bezig bij Kruisen en Kapellen. Bijna dertig jaar had zij samen met een vriendin restauratieatelier Hijko. Ger nam deel aan cursussen bij onder meer Hans Reijnders, Kenne Gregoire en momenteel bij Marlies van Zeben. De tentoongestelde werken zijn in acryl dan wel getekend met inkt. Ger schuwt het experiment niet, getuige de met ecoline bewerkte foto's en een aantal collages met absurdistische  thema's.

Frans Palmen  werkte  onder meer als socioloog aan de Radbouduniversiteit, als verpleegkundige in de psychiatrie en als cursusleider esalenmassage. Hij  begon met schilderlessen in Rotterdam. Volgde daarna  cursussen in Helmond, Vierlingsbeek en Venray. Sinds 2015 exposeert hij regelmatig. Terugkerend in zijn werk zijn de 'lege landschappen':  of het nu een grasland, een interieur of een abstract colorfield  betreft. De leegte blijkt bezielde ruimte te zijn.  Na(aast) de schilder kan ook de toeschouwer de uitnodiging ervaren om het getoonde landschap te betreden. Het doek is dan een doorgang.

De expositie is tot en met 31 juli te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten