Leden van  Kunstkring Amber Venray exposeren van 3 tot en met 5 mei in 't Stekske.
Leden van Kunstkring Amber Venray exposeren van 3 tot en met 5 mei in 't Stekske.

Expositie Amber in 't Stekske

Kunst en Cultuur

Kunstkring Amber Venray bestaat 37 jaar en houdt een expositie in wijkcentrum 't Stekske in Landweert. De amateurschilders komen uit Venray, Horst, Vierlingsbeek en Geijsteren.

De in 1982 opgerichte club heeft al meerdere exposities gehouden en gezamenlijke projecten uitgevoerd. De werken die worden tentoongesteld zijn abstract, modern en figuratief, zoals stillevens, portretten en landschappen, vervaardigd met acrylverf, pastelkrijt, olieverf en houtskool. De bezoeker maakt kennis met een grote verscheidenheid aan technieken en stijlen

Kunstkring Amber is lid van de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst. Dit is een stichting met schildersgroepen uit Limburg, Brabant en Zeeland. Leden van deze stichting houden elk jaar werkweekenden, waar zowel binnen als buiten geschilderd wordt. Ook Amberleden nemen deel aan deze weekenden. De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 3 mei om 19.30 uur. De openingstijden zijn op zaterdag 4 mei van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag 5 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

De entree is gratis en tijdens de expositie is er een loterij waarbij diverse schilderijen van de leden te winnen zijn.

Uit de krant