Foto gemaakt tijdens de laatste fotokijkmiddag op 20 maart in Het Schuttersveld. Foto: May Volleberg,
Foto gemaakt tijdens de laatste fotokijkmiddag op 20 maart in Het Schuttersveld. Foto: May Volleberg,

Oude foto's kijken in Schuttersveld

Kunst en Cultuur

Na een periode van rust werd vorige maand weer de gelegenheid gegeven in woongebouw Het Schuttersveld oude foto's te bekijken.

En dat werd met ruim zeventig bezoekers al meteen een groot succes. Het doel van het foto's kijken, is om bij oude Venrayse foto's relevante gegevens als gebeurtenis, namen en jaartal te vinden. Alle foto's worden met de gevonden gegevens zo uitgebreid mogelijk beschreven en vervolgens gepubliceerd op RooyNet. Deze website brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto's, films, documenten en geluidfragmenten. Een schat aan gegevens die nog steeds wordt aangevuld. De organisatie is blij dat de kijkmiddagen in Het Schuttersveld kunnen plaatsvinden, omdat in het gebouw veel bewoners verblijven en de locatie goed bereikbaar is.

De fotokijkmiddagen vinden elke maand op de derde woensdag plaats met als aanvangstijdstip 14.30 uur. Om 16.00 uur wordt de middag afgesloten. De eerstvolgende fotokijkmiddag vindt plaats op woensdag 17 april. De toegang is gratis en iedereen is welkom.
 

Uit de krant