What’s left  stond in 2018 op het TLST-podium. Foto: organisatie.
What’s left stond in 2018 op het TLST-podium. Foto: organisatie.

Derde editie The Lion Sings Tonight

Kunst en Cultuur

The Lion Sings Tonight (TLST), een minifestival voor lokaal Venrays talent, viert zondag 17 maart de derde verjaardag. Dat gebeurt op een nieuwe locatie, de zaal van BRL in de Hoenderstraat. Daar presenteert TLST3 naast een paar vertrouwde gezichten, vooral nieuwe Venrayse talenten.

Net als de twee voorgaande edities speelt elke band, duo of solist een klein setje van ongeveer vijf nummers. Die opzet staat garant voor een afwisselend programma. De twee organisatoren van TLST, Sander Brugmans en Bert Albers, willen echter blijven vernieuwen en verrassen. Daarom hebben ze elk van de acht acts gevraagd om één Nederlandstalig nummer te spelen. Daarnaast hebben ze de muzikanten gevraagd om een nummer met één van de andere artiesten te spelen. "We hopen op muzikale kruisbestuiving en natuurlijk op vuurwerk", zegt Sander Brugmans. "Met de bak talenten die meespelen kan dat bijna niet misgaan."

Behalve de nieuwe locatie zijn er meer veranderingen. Zo is de combinatie entreeprijs met een warme maaltijd losgelaten. En begint The Lion iets eerder, om 13.00 uur. Vanaf dat moment is er bijna non-stop muziek van verschillende acts, van subtiel akoestisch tot stevige rock. Op het podium staan in willekeurige volgorde onder andere Dana & Freek met band, Lazy Chair en Battersea, met werk van hun nieuwe cd. Wie op tijd komt, kan een verrassend muzikaal begin van TLST3 meemaken.

Eén van de topacts van vorig jaar was We Are The Message en daarom is deze band teruggevraagd voor een portie poprock en funk uit de nineties en de zero's. De Young Lions, de jongste lichting Venrays talent, wordt deze keer ingevuld door de bands Blackstone en Undercover. Blackstone staat zelfs voor het eerst op een podium, rechtstreeks uit het oefenhok. Voor de formatie Reverb is TLST daarentegen het laatste optreden. De band moet er jammer genoeg mee stoppen. Bijzonder in het programma is het optreden van het duo Evrin. Een duo uit Amsterdam en Gemert, maar met een geschiedenis in Venray, die teruggaat tot de inspirator en naamgever van het festival, wijlen Leo Creemers.

Het organiseren van een klein festival is veel liefdewerk oud papier en financieel touwtjes aan elkaar knopen. Daarom zijn de organisatoren blij met de steun van het provinciaal fonds Pop in Limburg, dat speciaal is opgericht om kleine podia en festivals te ondersteunen. TLST kan de bijdrage van 500 euro goed gebruiken. "En het is een teken van waardering voor het initiatief dat drie jaar geleden spontaan is ontstaan", aldus Bert Albers.

Kaarten voor het muziekfestijn zijn te bestellen via www.hetholvandeleeuw.nl.

Uit de krant