Logo peelenmaasvenray.nl
Jacqueline Hanssen exposeert in Schouwburg Venray.
Jacqueline Hanssen exposeert in Schouwburg Venray.

Expositie Jacqueline Hanssen in schouwburg

  Kunst en Cultuur

Jacqueline Hanssen exposeert tot 5 juni in Schouwburg Venray. Vanwege de verhuizing van Cultura Venray worden de toekomstige exposities in samenwerking met de Schouwburg Venray tentoongesteld in de schouwburg.

Door de wisselexpositie krijgen regionale kunstenaars een podium om eigen kunstwerken te laten zien. Jacqueline Hanssen toont in de twee trappenhallen hoofdzakelijk recent werk. Dit werk is afgelopen december/januari ontstaan tijdens haar 'artist in residence'-periode in kunstlabor ArToLL in Bedburg Hau in Duitsland. "Het is een heerlijke plaats om ongestoord en gefocust te kunnen werken. Je kunt er 24 uur per dag aan meerdere dingen tegelijk werken en feedback van collega's krijgen of geven", aldus Hanssen.

De laatste tijd heeft Hanssen het zogeheten Chinees penseelschilderen weer opgepakt. Er vloeide de laatste tijd meerdere schilderingen met inkt op Chinees rijstpapier uit haar hand. "De werken tonen een bepaalde figuurlijke kwetsbaarheid van onzekerheid en dreiging. Om het gevoel van kwetsbaarheid te versterken, heb ik ervoor gekozen de werken op papier zonder lijst op te hangen", aldus Jacqueline Hanssen. Naast nieuw werk laat ze op de eerste etage ook nog enkele grafische werken zien die jarenlang niet 'life' in de openbaarheid te vinden waren. Meer informatie is te vinden op de website www.jacquelinehanssen.nl. De expositie is tijdens de openingstijden van Schouwburg Venray te bezichtigen op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten