Zilveren Raadselige Roos laat de teugels vieren

  Kunst en Cultuur

Wat als een klein plantje begon, is uitgegroeid tot een volwassen bloemenperk: de Venrayse schrijfwedstrijd Raadselige Roos voor amateurschrijvers- en dichters.

Begonnen onder de naam Peel- en Maastrofee, kreeg de wedstrijd al snel zijn meer poëtische naam, waarmee het organiserende Literair Café Venray schatplichtig is aan het gedicht Het lied der dwaze bijen van Martinus Nijhoff. Klein begonnen, uitgegroeid, in golfbewegingen van aantal inzenders, volwassen geworden. Deze vijfentwintigste keer hebben 54 deelnemers (waaronder een echtpaar) in totaal 25 verhalen en 33 gedichten ingezonden. Drie jury's kozen hieruit de winnaars. 

Op zondag 14 januari om 11.30 uur reikt burgemeester Hans Gilissen de prijzen uit in Party- en Danscentrum Anno '54. Het centrale wedstrijdthema is: De teugels laten vieren.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas meer informatie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten