Oude foto's bekijken in Schuttersveld

  Kunst en Cultuur

Op woensdag 19 oktober houdt RooyNet in samenwerking met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) Kring Venray e.o. van 14.30 tot 16.00 uur weer een fotokijkmiddag in zorgcentrum Het Schuttersveld.

Het doel is om van oude foto's gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen te vinden. Deze oude foto's komen veelal uit de immense collectie van Jan van der Putten. Deze uit circa 40.000 foto's bestaande collectie is enkele jaren geleden in het bezit gekomen van het gemeentearchief. De foto's zijn onder meer verspreid onder de heemkundestichtingen en historische werkgroepen in de Venrayse kerkdorpen. Alle foto's worden met de gevonden gegevens zo uitgebreid mogelijk beschreven en vervolgens gepubliceerd op RooyNet. Deze website brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto's, films, documenten en geluidfragmenten. Iedereen is vanaf 14.30 uur welkom en de toegang is gratis.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten