Baron Geijsteren overleden

Geijsteren

Wilbert Baron de Weichs de Wenne is zondag op 83-jarige leeftijd overleden. Baron de Weichs de Wenne woonde vanaf zijn geboorte op 19 maart op het familielandgoed in Geijsteren.

Caspar Wilbert Jozeph Baron de Weichs de Wenne werd geboren op kasteel Geijsteren als oudste zoon en derde kind van Joseph Maria Hubertus Franz Johannes baron de Weichs de Wenne (1888-1965), heer van Geijsteren en Spraland, en jonkvrouwe Jacoba Francisca Maria van Rijckevorsel (1898-1981). In 1968 werd hij benoemd tot directeur van de Maatschappij Helenaveen.

Van beroep was hij rentmeester en taxateur. De baron was onder meer raadslid  en wethouder van de gemeente Wanssum en later Meerlo-Wanssum, maar bovenal bekend als eigenaar van vele honderden hectares landgoed (Landgoed Geijsteren) en een van de voortrekkers van de gildes van het Land van Cuijk. In december 2011 ontving hij een hoge pauselijke onderscheiding. Hij werd bij die gelegenheid benoemd tot ridder in de orde van Sint Sylvester vanwege zijn verdiensten voor kerk en maatschappij. Hij vervulde daarnaast meerdere nevenfuncties.

Zijn grote missie was echter het behoud van het  landgoed van de familie en de consolidatie van de vlak voor de bevrijding in november 1944 gebombardeerde kasteelruïne, die in juni 2012 na een grondige renovatie tot zijn grote trots werd heropend. De familie is ook bevriend met het koninklijk huis. De Weichs de Wenne was gehuwd en vader van drie kinderen. De eucharistieviering vindt plaats op zaterdag 20 mei om 11.00 uur op de binnenplaats van het voormalige kasteel Geijsteren. Daarna vindt de bijzetting plaats in het familiegraf op de begraafplaats van Geijsteren. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren op de kasteelplaats.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie.

Afbeelding
SV Venray viert thuis kampioensfeest Video 13 uur geleden
Afbeelding
Linkse partijen stappen uit samenwerkingsverband Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
De Meent viert MI-feestweek Video 18 uur geleden
Afbeelding
Optreden Harrie en de Rest in ‘t Schöpke Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Millenniumdoelen op viltjes Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Kampioen SV Venray pakt punt in slotseconden, andere uitslagen Sport 15 mei, 17:51
Afbeelding
SVOC’01/SV United verliest van koploper, overige uitslagen Sport 15 mei, 17:00