Logo peelenmaasvenray.nl
De als vitrine ingerichte biechtstoel.
De als vitrine ingerichte biechtstoel.

Biechtstoel als vitrine

  Column

Net vóór Kerstmis is er verlichting gekomen in de tot vitrine verbouwde biechtstoel in de kerk van Wanssum. Daarna werden in de vitrine voorwerpen geplaatst die tot voor kort in de kluis stonden.

Tentoongesteld zijn onder meer een houten beeldje van Maria uit eind vijftiende eeuw, een stralenmonstrans van zilver uit circa 1700. De ciborie is uit 1679 en de kelk uit 1699. De twee oliebusjes zijn uit de achttiende eeuw. In de reliekhouder zit een reliek van de H. Leonardus.

Nieuw is de reliek van de heilige paus Johannes Paulus II, een stukje uit een kleed met certificaat van echtheid. Alle voorwerpen zijn genummerd en zijn uitvoerig beschreven in de op zondag 29 september 2013 door pastoor Huub van Horne uitgegeven gids van de H. Michaëlkerk in Wanssum. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten