Logo peelenmaasvenray.nl
De Horster nieuwjaarsduik is al jaren populair.
De Horster nieuwjaarsduik is al jaren populair.

Blauwalg bedreigt Horster nieuwjaarsduik

  Column

Door het warme weer van de laatste weken heeft de blauwalg zich genesteld in de visvijver van de Kasteelse Bossen in Horst. Het diertje vormt een serieuze bedreiging voor de Horster nieuwjaarsduik mocht hij de overstap maken naar de belendende zwemvijver. De organisatie houdt echter goede hoop op een succesvolle 16e editie.

De organiserende stichting Cold Turkey heeft vaker moeten anticiperen op de grillen van Koning Winter. In 2011 moest met kettingzagen en pikhouwelen een ijsvloer van 15 cm dik geslecht worden om de duik door te laten gaan. Voor de komende editie kan een minuscuul beestje zomaar roet in het eten gooien. De organisatie heeft goede hoop op dalende temperaturen; de doodsteek voor de blauwalg. Daarnaast krijgen zij een steuntje in de rug van de gemeente Horst aan de Maas. Zij laat de pompen in het zwemwater op volle toeren draaien als ware het badseizoen in volle gang. Met het oppompen van koud water vanaf de bodem van de plas moet het gevaar geneutraliseerd worden.

De komende dagen blijft de organisatie contact houden met de gemeente en het waterschap. Na de kerst wordt het zwemwater nogmaals in een laboratorium onderzocht. Pas daarna kan definitief groen licht gegeven worden voor het evenement. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten