Logo peelenmaasvenray.nl
Vrijdag is de garage van het dekenaat aan de Einstraat gesloopt voor de nieuwbouw van het museum op het Mgr. Goumansplein.
Vrijdag is de garage van het dekenaat aan de Einstraat gesloopt voor de nieuwbouw van het museum op het Mgr. Goumansplein.

Sloop garage dekenaat

  Column

Afgelopen vrijdag is de garage van het dekenaat aan de Eindstraat afgebroken. De garage staat in de weg voor de nieuwbouw van het museum op het Mgr. Goumansplein. Na afloop van de bouwwerkzaamheden, eind volgend jaar, wordt de garage herbouwd en de oprit opnieuw aangelegd.

Het lage muurtje naast de oprit naar de Eindstraat toe en de hogere muur aan de achterzijde van de garage keren niet terug. Omdat hier pal op de erfgrens de nieuwbouw komt.

Begin oktober zijn de werkzaamheden op het Mgr. Goumansplein van start gegaan. De eerste klus was het kappen van de bomen die moeten wijken voor de nieuwbouw. Er zaten enkele prachtige, monumentale exemplaren bij die aan de rand van de oude begraafplaats stonden.

Het bedrijf Bodac heeft de bodemsanering en het explosievenonderzoek uitgevoerd. Er was asbest aangetroffen bij het pad naar de kerk en op het plein. De licht verontreinigde grond met asbest en een teerhoudende kolengruis is afgegraven. Vrachtwagens van transportbedrijf Van Herpen uit Geffen reden de afgelopen weken af en aan om het af te voeren. De meeste explosieven uit de oorlog bleken al geruimd te zijn. De oogst was de vondst van een granaat van 60 centimeter.

Bouwmaatschappij Janssen kan binnenkort beginnen met de bouw van het museum 'Huys van Venray'. Boven op het museumblok komen vijf luxe appartementen. Aan de Eindstraat verschijnen zes grondgebonden woningen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten