Vrijdag is de garage van het dekenaat aan de Einstraat gesloopt voor de nieuwbouw van het museum op het Mgr. Goumansplein.
Vrijdag is de garage van het dekenaat aan de Einstraat gesloopt voor de nieuwbouw van het museum op het Mgr. Goumansplein.

Sloop garage dekenaat

Column

Afgelopen vrijdag is de garage van het dekenaat aan de Eindstraat afgebroken. De garage staat in de weg voor de nieuwbouw van het museum op het Mgr. Goumansplein. Na afloop van de bouwwerkzaamheden, eind volgend jaar, wordt de garage herbouwd en de oprit opnieuw aangelegd.

Het lage muurtje naast de oprit naar de Eindstraat toe en de hogere muur aan de achterzijde van de garage keren niet terug. Omdat hier pal op de erfgrens de nieuwbouw komt.

Begin oktober zijn de werkzaamheden op het Mgr. Goumansplein van start gegaan. De eerste klus was het kappen van de bomen die moeten wijken voor de nieuwbouw. Er zaten enkele prachtige, monumentale exemplaren bij die aan de rand van de oude begraafplaats stonden.

Het bedrijf Bodac heeft de bodemsanering en het explosievenonderzoek uitgevoerd. Er was asbest aangetroffen bij het pad naar de kerk en op het plein. De licht verontreinigde grond met asbest en een teerhoudende kolengruis is afgegraven. Vrachtwagens van transportbedrijf Van Herpen uit Geffen reden de afgelopen weken af en aan om het af te voeren. De meeste explosieven uit de oorlog bleken al geruimd te zijn. De oogst was de vondst van een granaat van 60 centimeter.

Bouwmaatschappij Janssen kan binnenkort beginnen met de bouw van het museum 'Huys van Venray'. Boven op het museumblok komen vijf luxe appartementen. Aan de Eindstraat verschijnen zes grondgebonden woningen.

Uit de krant