Afbeelding

Column Marit: Hans en Hans

Column

Het was ook al zo verwarrend, twee Hansen in het college. Maar om die verwarring hoeven we ons geen zorgen meer over te maken. Wethouder Hans gaat naar Maastricht. Hij wordt gedeputeerde! Betekent dat we als Venray behoorlijk vertegenwoordigd zijn in het provinciaal bestuur. Want ook  Patrick zit weer in het college. Dit houdt in dat 28,6% van het college uit Venray komt.

Reden voor een voorstel: waarom wordt er geen dependance van het provinciehuis in onze gemeente opgezet? Ik weet nog wel een paar lege gebouwen (een paar?, een boel!) waar Teunissen en Van der Broeck een kantoortje kunnen huisvesten. Wat dacht je van het oude brouwerhuis? Scheelt én reisafstand én nogal wat kosten van een eigen chauffeur die de gedeputeerden iedere dag moet ophalen. Op deze manier kunnen de mannen gewoon lekker op hun fiets naar het werk en is  Patrick op vrijdag in ieder geval op tijd thuis voor zijn frietdag. En werkoverleggen kunnen met mooi weer, in plaats op het Vrijthof, op het Henseniusplein worden gevoerd. Toevallig dat daar net een 'nieuw' terras staat.

Zitten we wel nog met de vraag wie het stokje van Hans Teunissen overneemt.  Binnenkort wordt het bekendgemaakt. Maar nieuwsgierig als ik ben, doe ik alvast een gokje: Hans Schaeffers. Ik ken hem niet persoonlijk, maar dit is mijn vermoeden op basis van mijn online Sherlock Holmes-speurwerk. Zou trouwens niet heel handig zijn: zitten we alsnog met twee Hansen in het college€¦

Uit de krant