Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke
Fotoserie

Pruuf Mar wint finale LVK!

Carnaval

De 47ste finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) is vrijdagavond gewonnen door Pruuf Mar uit Ysselsteyn. Met het nummer Ojjem Blieve Hale waren 76 punten ruim genoeg om de negentien overige finalisten achter zich te laten. Ze zijn daarmee de opvolger van het duo Bjorn en Mieke die vorig jaar de liedjeswedstrijd wonnen. Uit handen van gouverneur Emile Roemer kregen Stef en Tamara Koonings de Bertha Paulissen-trofee.

De LVK-finale vond plaats in een uitverkocht feestpaviljoen op industrieterrein De Blakt in Oostrum. Maar liefst zevenduizend carnavalsliefhebbers woonden de finale bij. De gemeente Venray was met drie finalisten uitstekend vertegenwoordigd. Pruuf Mar uit Ysselsteyn kwam als eerste van de twintig finalisten aan de beurt met hun liedje Ojjem Blieve Hale. Verrékkes Moj uit Venray stond als negende op het podium met hun nummer Los van de groond. Met 32 punten eindigde het jeugdige kwartet op een dertiende plaats. Goedzat uit Veulen was de veertiende finalist met het nummer TE. Het duo behaalde 38 punten, goed voor een achtste plaats. 

Puur Mar was bij de vijf jury’s de absolute favoriet voor de eindzege. Met alleen maar top drie-noteringen had Pruuf Mar een voorsprong van maar liefst dertien punten op nummer twee, het duo Spik en Span met het nummer Dao. De juryleden van muzikale jongeren en de stemmen van het volk leverden beide keren het maximale aantal van zestien punten op. De vastelaovesjury en de jury van oud-finalisten beloonden Stef en Tamara met vijftien punten. De vakjury gaf het duo uit Ysselsteyn veertien punten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant