Bjorn en Mieke met de winnende trofee
Bjorn en Mieke met de winnende trofee Foto: LVK

Bjorn en Mieke winnen LVK

Carnaval Carnaval

Het duo Bjorn en Mieke uit Venray is met het nummer Âltied Ope winnaar geworden van de 46ste finale van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). De finale vond vrijdagavond plaats in een sfeervolle Schouwburg Venray.

Bjorn en Mieke mochten na een zenuwslopende ontknoping voor het eigen thuispubliek met 500 carnavalsliefhebbers als vertolkers van het winnende lied, van de hand van de tekstschrijvers Roel Gommans, Jules Reivers en Leon Aarts, de Bertha Paulissen Trofee in ontvangst nemen. Na enkele tweede plaatsen in de afgelopen jaren ging de droom van Bjorn en Mieke eindelijk in vervulling. Met 75 punten behaalde het Venrayse duo bijna de maximale score van 80 punten. Bjorn en Mieke kregen de maximale score van 16 punten van de vastelaovesjury, de oud-finalisten, de zorgjury en het volk. Alleen de vakjury gaf met elf punten niet de hoogste waardering aan het Venrayse duo. Er werden in totaal 23.000 publieksstemmen uitgebracht. 

Na twee halve finales op woensdagavond hadden zich twintig artiesten voor de finale geplaatst. Het duo Pruuf Mar, Stef en Tamara Koonings uit Ysselsteyn, werd met het nummer Alle Wege Same vijfde met 61 punten.

Uit de krant