Bas de Keijzer (links) en Klaas Manders op de Grote Markt in Venray.
Bas de Keijzer (links) en Klaas Manders op de Grote Markt in Venray. Archieffoto: Henk Lammen

Nieuw seizoen Piëlhaas Podcâst

Carnaval Carnaval Castenray

Bas de Keijzer (27) en Klaas Manders (22) zijn dit jaar terug met een tweede seizoen Piëlhaas Podkâst. Wederom maken de Venrayse vastelaovesvrienden een podcastseizoen vol verhalen, anekdotes en gasten die komen vertellen over de vastelaovend in Venray.


De inzet was ooit om een podcast op te zetten om de vastelaovend levend en wel te houden door de omstandigheden rondom corona. “Het maken van de podcast was ons zo goed bevallen dat wij besloten, in overeenstemming met vastelaovesvereniging De Piëlhaas, om er een nieuw seizoen aan te plakken”, legt Manders uit.

In de podcast worden verschillende onderwerpen en kanten belicht binnen de Venrayse vastelaovend én daarbuiten. Onderwerpen zoals het liedjesfestival, het LVK en de vrijwilliger passeren dit seizoen de revue. “Een inkijkje geven achter de schermen is het voornaamste doel van deze podcast”, zegt De Keijzer. “Je wilt mensen verwonderen over het werk wat er tijdens bepaalde evenementen of feesten wordt verzet, waar de vastelaovesvierder niet altijd zicht op heeft.” “Een vorm van educatie en amusement”, vult Manders aan.

De Piëlhaas Podkâst is voor iedereen die de vastelaovend een warm hart toedraagt, of die graag meer wil ontdekken over de activiteiten binnen De Piëlhaas en daarbuiten. De Piëlhaas Podkâst is de komende weken tot aan vastelaovend iedere zaterdagochtend te beluisteren via Spotify, Itunes en de website van De Piëlhaas (www.pielhaas.nl).

Foto: Bas de Keijzer (links) en Klaas Manders op de Grote Markt in Venray.

Uit de krant