Logo peelenmaasvenray.nl
Natuurkunde Olympiade 2020: Raayland veertiende school van Nederland.
Natuurkunde Olympiade 2020: Raayland veertiende school van Nederland. (Archieffoto Peel en Maas)

Natuurkunde Olympiade: Raayland 14e

  Carnaval

Alle natuurkundeleerlingen uit 6-vwo (en enkele 5-vwo leerlingen) van het Raayland College in Venray hebben meegedaan met de Nationale Natuurkunde Olympiade, een wedstrijd waarin leerlingen uitgedaagd worden met theoretische en praktische vraagstukken rondom natuurkunde. Het Raayland College eindigde hierbij op de veertiende plaats.

Uit het hele land deden dit schooljaar 169 scholen mee met in totaal 2.666 leerlingen, waarvan de resultaten van de beste vijf leerlingen meetellen voor het scholenklassement. Vier van de Raayland-leerlingen zaten bij de beste 10 procent van Nederland en verdienen daarmee een certificaat. Drie van hen, Kosse Elbers, Koen Essers en Thomas van Thiel,  gaan door naar de volgende ronde in april, waarvoor tweehonderd leerlingen zijn uitgenodigd.  

De beste twintig leerlingen hiervan strijden in juni in een landelijke eindronde uiteindelijk voor deelname aan de Internationale Natuurkunde Olympiade, waarvoor vijf leerlingen worden afgevaardigd naar Litouwen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten